De Brug Begeleiding is nieuw in Meppel: ‘Op de fiets naar cliënt toe’

Maritske (links) en Barbara begonnen De Brug Begeleiding.
Maritske (links) en Barbara begonnen De Brug Begeleiding.
Foto: De Brug Begeleiding

Meppel is een bruisende stad. Er gebeurt veel. Ondanks dat het opnieuw een coronajaar was, zijn er genoeg nieuwe ondernemingen, initiatieven, verenigingen en meer bijgekomen in Meppel. Tot en met 14 januari lichten we iets nieuws in Meppel uit. Vandaag: De Brug Begeleiding

De Brug Begeleiding


Oprichters: Maritske Kruit en Barbara Bikker
Adres: Blankenstein 550, Meppel
Website: www.debrugbegeleiding.nl
Gestart: 1 november 2021

“Het gaat goed. Langzaam maar gestaag komen de eerste cliënten. We hopen dat we het aantal de komende tijd oploopt. We hopen dat we allebei genoeg mensen onder ons hebben, dat onze agenda vol raakt. Dat we lekker doorgroeien.”

“We worden niet echt aangetast door de lockdowns. We blijven gewoon op huisbezoek gaan. Op Blankenstein hebben we ons eigen kantoor ingericht. Daar zitten we samen met andere zorgaanbieders.”

“Ons hoogtepunt is toch wel dat we onze eerste cliënt kregen. En dat we een contract sloten met de gemeente. Daar waren we toch al wel vanaf juni mee bezig. Daar zijn we hartstikke blij mee. Toen konden we echt aan de slag.”

“We doen huisbezoeken bij onze cliënten. Ik had laatst een afspraak met iemand in Meppel. Dan pak ik de fiets en ga ik vanaf Blankenstein naar de cliënt toe. Daar heb ik anderhalf uur gezeten om te bespreken wat we gaan doen. Ook had ik met iemand een eerste gesprek. Dan kijken we of we een klik hebben. Het is heel belangrijk voor het vervolg of er een klik is.”

Ook nieuw in 2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen