Wijkplatform Koeberg is nieuw in Meppel: ‘We zitten vol nieuwe ideeën’

Wijkplatform Koeberg. Op deze foto ontbreekt Anie Huisman.
Wijkplatform Koeberg. Op deze foto ontbreekt Anie Huisman.
Foto: Stefan Klomp

Meppel is een bruisende stad. Er gebeurt veel. Ondanks dat het opnieuw een coronajaar was, zijn er genoeg nieuwe ondernemingen, initiatieven, verenigingen en meer vorig jaar bijgekomen in Meppel. Tot en met 14 januari kijken we terug met iets nieuws in Meppel. Vandaag: Wijkplatform Koeberg

Wijkplatform Koeberg


Voorzitter: Anie Huisman
Gestart: 16 juni 2022

“Het gaat hartstikke goed met het wijkplatform. We zijn volop bezig voor de Koedijkslanden, Berggierslanden en Slingenberg. We zijn druk bezig geweest om de verbinding te zoeken met de buurt. We hebben contact gezocht met andere wijkplatformen. Kijken en horen wat er zoal leeft.”

“Wij zijn onder meer bezig geweest met het speeltuintje aan de Brunel. Maar het grootste succes is denk ik de avond die we hebben gehouden over de energietransitie. Dat was echt een zinvolle avond, waar mooie dingen uit zijn voortgekomen. Inwoners kregen goede informatie waarmee ze verder kunnen. Niet alleen inwoners waren, we hadden ook ondernemers en de gemeente uitgenodigd. Zij konden goed vertellen wat voor investeringen er bij komen kijken. Er zijn goede voorbeelden voorbij gekomen.”

Meer activiteiten

“Ik hoop dat we dit jaar de andere kant van de wijkvereniging kunnen laten zien. Dat we meer activiteiten voor de buurt kunnen houden. Dat we er meer op uit kunnen. Maar dan moet corona niet in de weg zitten.”

“Berggierslanden is af. Vorig jaar wilden we al een feest organiseren. Dat kon toen niet doorgaan. We hopen dat we het dit jaar wel kunnen vieren. Maar het gaat ook om afval prikken samen met de buurt. We zitten vol nieuwe ideeën.”

Ook nieuw in 2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen