Platenwinkel Meppel is nieuw in Meppel: ‘Dat het weer snel warmer wordt, zodat de deuren helemaal open kunnen’

In de Platenwinkel Van Meppel staan bakken vol met lp's.
In de Platenwinkel Van Meppel staan bakken vol met lp's.
Foto: Stefan Klomp

Meppel is een bruisende stad. Er gebeurt veel. Ondanks dat het opnieuw een coronajaar was, zijn er genoeg nieuwe ondernemingen, initiatieven, verenigingen en meer vorig jaar bijgekomen in Meppel. Tot en met 14 januari kijken we terug met iets nieuws in Meppel. Vandaag: Platenwinkel Van Meppel.

Platenwinkel Van Meppel


Eigenaar: Alex
Adres: Prinsenplein 3, Meppel
Gestart: 15 juli 2022

“De eerste vijf maanden waren leuk. In de zomer konden mooi de deuren open, muziekje aan en gingen mensen lekker door de platen grabbelen. Het is jammer dat we nu dichtmoeten. We kunnen volgens mij makkelijk met maximaal drie mensen hier in de winkel.”

“Meppel is een leuke stad. Zeker als alles open is. Maar als de toeristen wegvallen, merk je dat het een doorsnee provinciestadje is. Meppel is een plaats dat het moeten hebben van toerisme. Dan is het erg zonde dat horeca eerst tot 17.00 uur open mag en vervolgens helemaal dichtmoet.”

“We begonnen als De Schatkist. Zie je, die staat hier. Midden in de winkel. Hij is helemaal leeg. Het gaat om het verhaal, het avontuur. Dat mensen nieuwsgierig zijn. Dat mensen ze lekker zoeken naar een mooie plaat. We zijn net begonnen met sociale media. Daar houden we de naam Platenwinkel Van Meppel aan. Laten we het lekker makkelijk houden. We zijn een echte pop-upzaak.”

Free Record Shop

“We zijn een kruising tussen de Free Record Shop en de kringloopwinkel. Mensen kunnen hier ook hun vinyl brengen. En wij helpen mensen aan een mooie plaat, haha.”

“Ik hoop dat dit jaar nog leuker wordt dan afgelopen jaar. En dat het weer snel warmer wordt, zodat we de deuren weer helemaal kunnen openen. Dat de muziek over het plein te horen is.”

Ook nieuw in 2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen