Meppeler Skate Vereniging is nieuw in Meppel: ‘Inspreken in de raad over de plannen was compleet nieuwe ervaring’

De Meppeler Skate Vereniging heeft al wat events gehouden bij skatepark Hesselingen.
De Meppeler Skate Vereniging heeft al wat events gehouden bij skatepark Hesselingen.
Foto: Stefan Klomp

Meppel is een bruisende stad. Er gebeurt veel. Ondanks dat het opnieuw een coronajaar was, zijn er genoeg nieuwe ondernemingen, initiatieven, verenigingen en meer vorig jaar bijgekomen in Meppel. Tot en met 14 januari kijken we terug met iets nieuws in Meppel. Vandaag: Meppeler Skate Vereniging.

Meppeler Skate Vereniging


Oprichters: Binie en Koen Krol
Gestart: 3 mei 2021

“Het gaat hartstikke goed. Nu ligt het jammer genoeg stil door de lockdown. Indoorskatebanen zijn dicht en buiten kunnen we nu ook niet met groepen bezig, en echt skateweer is het ook nog niet.”

“We zijn druk bezig met de plannen voor een nieuw skatepark in de Koedijkslanden. Daarover hebben we al gesprekken gevoerd met de gemeente. We hebben het nodige huiswerk gedaan en hopen in januari weer te kunnen zitten. Er zijn offertes gemaakt voor het volledige pakket. Het is aan ons om te kiezen met welke partijen we verder willen.”

“Eerlijk hopen we dat in het voorjaar 2023 het nieuwe park gereed is. We zitten nu nog middenin het proces. Er zijn natuurlijk nog veel onzekerheden. Het is moeilijk in te schatten wanneer het echt zover is, maar we hopen op 2023.”

“Het inspreken in de gemeenteraad om het plan toe te lichten was voor ons echt een compleet nieuwe ervaring. Maar ook het samenkomen van de skaters, de groei van de scene en kids zien skateboarden was het afgelopen jaar gewoon heel tof om te zien.”

Ook nieuw in 2021:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen