Dit was het nieuws in Meppel in december: Geslaagde eindejaarsquiz, ziekenhuis is af en terugkeer van hobbywinkel in Woldstraat

Foto: Time Star Media / Pedro Sluiter Foto / Stefan Klomp

Met een eindejaarsquiz is ruim 2500 euro opgehaald voor PGM de Baander. Het vrijliggende fietspad langs de Reggersweg is klaar. En het lichaam van een vermiste man wordt gevonden in Meppel. Dit en meer in de terugblik op het nieuws uit Meppel van december 2021.

Met de Meppeler eindejaarsquiz is in totaal 2500 euro opgehaald voor PGM de Baander. Daarmee kan de manege in de Oosterboer een tillift aanschaffen. Aan de quiz deden ruim 750 teams mee en trok bijna 3000 kijkers. De quiz werd gepresenteerd door Vincent van Leth en Danny Pol. Tijdens de avond konden mensen een bedrag doneren aan PGM de Baander. En dat is veelvuldig gedaan. De quiz was een initiatief van de Meppeler ondernemingen Time Star Media, SEM productions en De Vermakelaar. “Na het succes van de online koningsdag afgelopen jaar en nu deze leuke quiz zijn we zeker enthousiast om nog een keer iets moois voor Meppel te organiseren”, aldus Wouter Taal, initiatiefnemer van het evenement.

Het lichaam van een vermiste man uit Meppel is aan de Woldkade in Meppel aangetroffen. Het bleek te gaan om een 33-jarige man die al vijf dagen vermist was. De politie maakte zich ernstige zorgen. Hij vertrok lopend, zonder jas en zonder schoenen. Hij was voor het laatst gezien in de Haveltermade. Het Veteraren Search Team hielp mee met de zoektocht.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis voor Isala is afgerond. De bouw heeft 21 maanden geduurd. Isala ontwikkelde het gebouw in afstemming met Zorggroep Noorderboog. Het nieuwe ziekenhuis in Meppel is uniek. Fossiele brandstoffen zijn er niet meer te vinden. Het nieuwe ziekenhuis is volledig gasloos. Op medische gassen na, want die zijn noodzakelijk voor bijvoorbeeld beademingsapparatuur en narcosemiddelen. De energie wordt opgewekt door ruim 400 zonnepanelen. Isala wil op 21 maart 2022 de deuren van het ziekenhuis openen.

In de Woldstraat keert een hobbywinkel terug: Creation & Design, van de 25-jarige Djanali Post. Sinds 2017 runt ze een eigen webshop met hobby-artikelen. Maar het was altijd al haar droom om een fysieke winkel te openen. Die winkel opende ze op 1 december. Twee weken later volgde de lockdown. “De eerste twee weken waren geweldig! Mensen blij maken. Daar doe ik het voor.”

Het vrijliggende fietspad langs de Reggersweg in Meppel en Staphorst is klaar. Het fietspad loopt vanaf het ziekenhuis in Meppel tot aan de uitkijktoren in de gemeente Staphorst. Over de Reest is er een fietsbrug aangelegd, parallel naast de huidige brug en ook identiek aan de huidige brug. Begin september startte de aannemer met de werkzaamheden. Eigenlijk had de aanleg eerder moeten beginnen, maar er liep vertraging op vanwege een broedende ooievaar.

Het Openbaar Ministerie eist gevangenisstraffen tussen de 4 en 12 jaar tegen tien verdachten omdat ze een grote rol hebben gespeeld bij de grote cocaïnewasserij in Nijeveen. Het ging om de grootste cocaïnewasserij in Nederland, waar tienduizenden liters chemicaliën en zo’n 100 kilo aan cocaïnebase is gevonden. Negen verdachten stonden voor de hele drugszaak in de rechtbank Amsterdam terecht. De tiende verdachte is nog voortvluchtig. Het OM verwijt alle verdachten dat zij een rol hebben gespeeld in een goed georganiseerd en strak aangestuurd samenwerkingsverband waarin cocaïne werd ingevoerd, bewerkt, vervoerd en verkocht.

Een opmerkelijk pandje in de Hoofdstraat van Meppel. Echt alles is er roze. Uit de roze barista komt roze cappuccino en roze latte macchiato. En het interieur bestaat uit roze bomen en meubels. In het pand zit Her Avenue, een kapsalon Sabrina Huttinga-Pintus. Een kapsalon alleen voor vrouwen. “Je hebt tegenwoordig steeds meer barbiers voor heren. Wij willen het juist alleen voor vrouwen doen. Daarom hebben we alles in het roze. Om het helemaal voor vrouwen comfortabel te maken.”

Storage Share krijgt er in Meppel tachtig opslagboxen bij. Het bedrijf neemt vanaf 16 december ook de bovenverdieping van de vestiging aan de Industrieweg 11 in gebruik. Iets meer dan een jaar geleden nam Storage Share intrek in het gebouw en nam het eerst de begane grond in gebruik. Eigenaar Julian Doorten voorspelde toen dat binnen een jaar alles wel verhuurd zal zijn, en heel misschien zelfs binnen een half jaar. “Alles was al binnen een half jaar verhuurd.”

Dit was er ook in het nieuws

Volg Meppel Nieuws op Facebook en Instagram om niets te missen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen