Ronald van der Togt wint met zijn bedrijf Expertision in Meppel belangrijke prijs van ministeries

Ronald van der Togt (rechts op de foto) en Maikel Rondon (links).
Ronald van der Togt (rechts op de foto) en Maikel Rondon (links).
Foto: Expertision

Ondernemer Ronald van der Togt heeft met zijn bedrijf Expertision een belangrijke prijs gewonnen van twee ministeries: het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met de wedstrijd MKB!dee heeft hij 175.000 euro gewonnen.

De ministeries waren op zoek naar vernieuwende ideeën om medewerkers hun kennis en vaardigheden op peil te laten houden voor orgnisaties. Ook keken de ministeries hoe bedrijven aan goede mensen komen.

Samen met zijn compagnon, Maikel Rondon, bedacht Van der Togt het project ‘Digitalisering in beweging’. “Voldoende deskundig en bekwaam personeel is goud waard voor iedere onderneming”, zegt Van der Togt. Hij vertelt over het plan: “In het kort voorziet het in de behoefte van ondernemers om alle medewerkers in bedrijven actief te betrekken bij online-marketing. Traditioneel houdt een marketingmedewerker of marketingafdeling zich bezig met pr, communicatie en marketing. De andere medewerkers zijn niet betrokken bij marketing. Met ons project willen we hier verandering in brengen. Dit betekent heel concreet dat alle medewerkers van een bedrijf met online-marketing aan de gang gaan.”

Fitness

Ronald van der Togt en Maikel Rondon richten zich met hun project als eerste op de fitnessbranche. Daar hebben ze voor gekozen omdat de processen in de sportscholen redelijk vergelijkbaar zijn, maar ook omdat de fitnessbranche hard is getroffen door corona. Daarnaast merken de twee dat veel fitnessclubs actiever willen zijn met onlinemarketing. Ook speelt mee dat ze al een netwerk hebben in deze branche.

“Twee fitnessondernemers stapten enthousiast in ons project. Zij kennen hun branche door en door. Daarmee zijn zij met hun medewerkers belangrijke adviseurs”, zegt Van der Togt. “We leggen met dit project een stevige basis in de fitnessbranche. Daarna gaan we door met andere werkvelden, zoals retail, zakelijke dienstverlening, zorg en onderwijs.”

Begin volgend jaar op de markt

In de voorwaarden die zijn gekoppeld aan de gewonnen geldprijs staat dat het ontwikkelde product uiterlijk eind 2022 beschikbaar moet zijn. Zo lang denkt Ronald van der Togt niet nodig te hebben. “We werken er hard aan en het gaat nu ook snel. We verwachten dat ons project in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt te zetten.”

Het bedrijf Expertision is gevestigd aan de Zomerdijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen