Hobbywinkel keert terug in de Woldstraat: Creation & Design. ‘Mensen blij maken. Daar doe ik het voor’

Djanali Post heeft de deuren van Creation & Design twee weken open kunnen houden. Toen kwam de lockdown.
Djanali Post heeft de deuren van Creation & Design twee weken open kunnen houden. Toen kwam de lockdown.
Foto: Stefan Klomp

Alsof er nooit een hobbywinkel weg is geweest in de Woldstraat. Cobi Klomp runde sinds 2008 Krea Hobby in de Woldstraat. Eind vorig jaar stopte ze ermee. Nu zit er in het pandje een waardig opvolger: Djanali Post met Creation & Design.

“Ik heb nog stage gelopen bij Cobi”, vertelt Djanali. De Meppelse is 25 jaar en niet onbekend in de hobbywereld. Sinds 2017 runt ze een eigen webshop met hobby-artikelen. Een webshop met klanten uit heel Nederland. Maar het was altijd al haar droom om een fysieke winkel te openen. “Toen Cobi ermee stopte, vond ik het nog wat te vroeg om een winkel te openen.” Maar nu, een jaartje later, is ze er helemaal klaar voor.

Twee weken open

Op 1 december opende Djanali de deuren van de winkel. Iets meer dan twee weken later moeten de deuren alweer dicht, vanwege de lockdown. “Toen ik het die zaterdagochtend (de dag van de persconferentie, red.) hoorde, hoopte ik dat winkelen op afspraak nog wel mogelijk zou worden. Helaas niet. Maar gelukkig is er nog wel click & collect.”

Dus is ze nu druk bezig om haar webshop aan te vullen met de producten uit de winkel. Want in de winkel liggen meer artikelen dan in de webshop worden aangeboden. “Daar heb ik nu de tijd voor. Al had ik dat liever nu niet gehad”, zegt ze. Het liefst heeft ze het lekker druk in de winkel. “De eerste twee weken waren geweldig! Mensen blij maken. Daar doe ik het voor.”

In de winkel ligt een grote voorraad aan wol in allerlei verschillende kleuren. Voor Djanali is het typerend voor het verschil tussen webwinkel en fysieke winkel. “In de winkel kan je echt goed de kleur zien. Je kan de wol voelen. Je hebt er een beter gevoel bij hoe dik of lang het is.” Behalve wol liggen er veel meer hobbyspullen in de winkel aan de Woldstraat. Knutselpakketten, modelbouw, diamond painting, kaarten en nog veel meer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen