Storage Share breidt vestiging aan Industrieweg uit met 80 opslagboxen

Op de bovenverdieping komen 80 opslagboxen.
Foto: Stefan Klomp

Storage Share krijgt er in Meppel tachtig opslagboxen bij. Het bedrijf neemt vanaf 16 december ook de bovenverdieping van de vestiging aan de Industrieweg 11 in gebruik.

Het is nog een kale bedoeling op de eerste verdieping aan de Industrieweg. Maar binnen twee weken moet het hier vol staan met opslagboxen. Iets meer dan een jaar geleden nam Storage Share intrek in het gebouw en nam het eerst de begane grond in gebruik. Eigenaar Julian Doorten voorspelde toen dat binnen een jaar alles wel verhuurd zal zijn, en heel misschien zelfs binnen een half jaar. “Alles was al binnen een half jaar verhuurd”, zegt hij nu.

Storage Share zit iets meer dan een jaar aan de Industrieweg.

“De bovenverdieping wilden we eigenlijk al veel eerder in gebruik nemen.” Maar de vergunningen, bijvoorbeeld voor het bouwen van een lift, duurder wat langer dan verwacht.

De plaatsing van de lift was overigens zelf ook nog een dingetje. Een dag voordat de lift geplaatst zou worden, bleek dat de lift in zijn geheel geleverd zou worden. Zo’n lift past niet door de gang, dus is het dak geopend en is de lift er vanaf bovenaf in getild.

Thuiswerken

Het laatste jaar groeit Storage Share flink. Zes nieuwe vestigingen, waaronder in Hardenberg en Putten, en op tal van locaties zijn er uitbreidingen gekomen. Het concept van het bedrijf is simpel: klanten kunnen ruimtes huren om spullen op te slaan. Aan de Industrieweg zijn 60 huurders, die in totaal 74 boxen gebruiken. “En we hebben daar al 58 uitgecheckte klanten gehad.” Klanten, die er dus het afgelopen jaar al een ruimte hebben gehuurd, maar inmiddels niet meer zitten. “Sommige mensen huren een box voor twee maanden, anderen voor vijf jaar. Gemiddeld is het tien maanden”, vertelt Doorten, afkomstig uit Tiendeveen.

De gevolgen van corona zijn ook terug te zien bij Storage Share. “Mensen maken thuis een kamer leeg om thuis te werken. De spullen worden dan weggegooid of belanden in de box. Dat is een interessante doelgroep voor ons.”

Vestigingen in Meppel

Storage Share heeft vier vestigingen in Meppel. Het bedrijf begon aan de Steenwijkerstraatweg, waar het overigens nog steeds zit. Ook zit het bedrijf in een voormalige school in de Schoolstraat en zit het in een pand aan de Parallelweg. “Het zijn veel tijdelijke locaties. De locatie aan de Steenwijkerstraatweg zal wel een keer getransformeerd worden”, geeft hij als voorbeeld. “Maar aan de Industrieweg zitten we zeker vijftien jaar.”

De tachtig nieuwe opslagboxen gaan vanaf 16 december in de verhuur.

De opslagboxen van Storage Share aan de Industrieweg.

Reacties

Cookieinstellingen