Meppelvoorelkaar bedankt alle vrijwilligers met decemberkalender vol cadeautjes

Foto: Pixabay

Vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar geeft alle vrijwilligers in de gemeente Meppel een decemberkalender, gevuld met meer dan 20 verschillende cadeautjes.

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan”, vertelt Lianne Dolstra van Meppelvoorelkaar. “Juist met opnieuw een coronajaar, wat voor veel mensen niet makkelijk was. Voor al die duizenden uitgelokte glimlachjes, gedronken kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet, geven we graag wat geluksmomentjes terug. Daarom krijgt iedere vrijwilliger van ons een decemberkalender, vol met kleine cadeautjes. Van winacties tot korting tot online activiteiten, voor ieder wat wils.”

Het gaat om een digitale decemberkalender die vanaf 7 december te gebruiken is. Die dag is het de nationale van dag van de vrijwilliger. Maatschappelijke organisaties kunnen de kalender gratis aanvragen. “Naast bedanken, hopen we hiermee iedereen te inspireren om volgend jaar ook weer voor elkaar klaar te staan”, aldus Lianne Dolstra.

Meppelvoorelkaar

Op Meppelvoorelkaar kunnen inwoners iets goeds doen, voor een ander, de buurt, de gemeente, cultuur of natuur. Vraag en aanbod op gebied van vrijwilligerswerk worden verzameld en gematched. Er doen al 1300 inwoners mee en er zijn ruim 1000 matches gemaakt.

Dolstra: “Er staan nog 60 oproepjes op het platform open. Dat aantal groeit gewoon door, terwijl de instroom van nieuwe vrijwilligers de laatste maanden afneemt. De coronamaatregels hakken er bij kwetsbare Meppelers hard in, maar studie en werk gaan ‘gewoon’ door. Mensen denken geen tijd te hebben voor vrijwilligerswerk of weten niet hoe of waar ze kunnen bijdragen. Het platform helpt omdat het goed doen makkelijker maakt. En dat kan al in een uurtje.”

De decemberkalender van Meppelvoorelkaar is hier beschikbaar.

Feestavond afgelast

Meppelvoorelkaar zou vandaag ook een digitale feestavond geven, met onder meer een vrijwilligersquiz en de bekendmaking van de Meer dan Handen-awards. De avond gaat echter niet door vanwege coronabesmettingen in de organisatie. Het was tevens als feestavond bedoeld vanwege het 5-jarig bestaan van het platform.

Reacties

Cookieinstellingen