Digitale feestavond met vrijwilligersquiz en bekendmaking Meer dan Handen-awards gaat niet door

Foto: Pixabay

De digitale feestavond van Meppelvoorelkaar van 7 december gaat niet door. Tijdens de avond zou onder meer de Meer dan Handen-awards worden uitgereikt en zou er een grote vrijwilligersquiz gehouden worden.

Meppelvoorelkaar kampt met positief geteste medewerkers binnen het organiserende comité. “Hierdoor kunnen we niet de kwaliteit leveren om van deze inmiddels digitale bijeenkomst ook echt het feest te maken zoals het bedoeld is”, aldus de organisatie. Daarom is besloten om het digitale evenement met de prijsuitreiking uit te stellen. Zo spoedig mogelijk maakt de organisatie een nieuwe datum bekend, vast staat dat het over de jaarwisseling heen wordt getild.

Dag van de Vrijwilliger

Op 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger. Ook bestaat het vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar op die datum vijf jaar. Reden voor een feestje. Zo zou er ‘de grootste online vrijwilligersquiz van Meppel’ gehouden worden, en de prijsuitreiking plaatsvinden van de Meer dan Handen-awards.

Deze prijs is in het leven geroepen door de gemeente Meppel en Welzijn MensenWerk. Het is waardering voor vrijwilligerswerk, gekoppeld aan een prijs. Voor de prijs zijn 35 nominaties binnengekomen. Een jury bestaande uit Gino Spijkerman (eigenaar InterStage), Walraad van Dalen (directeur-bestuurder van Welzijn MensenWerk), Annette Stekelenburg (adviseur in publieke sector op het gebied van wonen, welzijn en zorg en onderwijs), Petra Vos (beleidsregisseur sociaal domein en team vitaliteit van de gemeente Meppel) en Jan Jansen (voormalig sociaal werker en oprichter van Dakajam) beoordeelt deze nominaties op hun motivatie. Uit de nominaties krijgen drie initiatieven een geldprijs van 500 euro.

Vijf jaar Meppelvoorelkaar

Meppelvoorelkaar is een vrijwilligersplatform voor inwoners van de gemeente Meppel. In 5 jaar tijd zijn totaal 1069 hulpvragen gesteld door 474 hulpvragers. Ruim 850 inwoners hebben zich aangeboden als vrijwilliger op het platform. Sinds de oprichting hebben heel wat connecties plaatsgevonden. Er is 4100 keer gereageerd tussen gebruikers van Meppelvoorelkaar.

Reacties

Cookieinstellingen