Voorgevel verwoeste woning gestut door houten constructie, onderzoek duurt hele zondag

21 okt , 9:54 Nieuws
pn20102024 meppel woning willem de poorterstraat2
Artizzl Media / Peter Nefkens
Meppel - Er is zondag de hele dag onderzoek gedaan in de door een explosie verwoeste woning aan de Willem de Poorterweg 21 in Meppel.  Technici konden er eindelijk veilig hun werk doen volop bewijsmateriaal te verzamelen die de oorzaak van de explosie zou kunnen vaststellen.
Eerder werd al bekend dat er materiaal was gevonden waarmee drugs gemaakt kunnen worden, dat er in de woning een (klein) drugslab werd bestierd, behoort tot de mogelijkheden.  De 41-jarige bewoner van in ieder geval zaterdagavond in de omgeving van Heerenveen aangehouden, mogelijk is hij ook de man die in de nacht van vrijdag op zaterdag direct na de explosie het hazenpad koos.

Rijtjeswoning

De nog vrij recente woning - 2019 - is verwoest en dat is vooral zuur voor de naaste buren. Omdat het om een rijtjeswoning gaat, zijn de naastgelegen woningen op dit moment ook niet veilig. Aan de achterkant is de complete gevel van nummer 21 eruit geslagen, aan de voorzijde was duidelijk te zien dat de gevel uit het lood is geslagen en dat er instortingsgevaar was. Behalve zwarte schermen om inkijk te voorkomen, werd de hele gevel daarom gestut door een houten constructie. Aan de achterkant zijn de loszittende kozijnen verwijderd en is nog steeds goed te zien hoe de kamers er van binnen uitzien. De knuffels liggen sinds de explosie nog steeds op dezelfde plek.