Explosie slaat gevel uit woning Willem de Poorterstraat, politie zoekt gevluchte man

19 okt , 9:25 Nieuws
pn19102024 meppel woning de poorterstraat7
Artizzl Media / Peter Nefkens
Meppel - Een stevige explosie heeft vannacht rond de klok van twee uur de achtergevel van een woning aan de Willem de Poorterstraat 21 er compleet uit geslagen. Er brak brand uit, waarna de brandweer Meppel met groot materieel uitrukte.
De Meppelers kregen daarna nog hulp van de korpsen van Havelte en Ruinerwold, terwijl ook een speciaal technisch team naar Meppel kwam. Omstanders hebben een man weg zien lopen die gewond leek, de politie is nu nog op zoek naar deze persoon.
Als gevolg van de grote kracht en schade die door de explosie ontstond, moesten omwonenden worden geëvacueerd, ze konden elders in de stad worden opgevangen.

Geen slachtoffers

De politie heeft nog geen idee wat de oorzaak van de explosie is geweest, dat moet technisch onderzoek uitwijzen. Vanmorgen om zes uur werd een team in de woning gelaten en kon in ieder geval al worden vastgesteld dat er geen slachtoffers waren. Volgens omwonenden is er wel vaker overlast geweest bij deze woning en zijn daar ook meldingen van geweest bij de politie en Woonconcept, dat deze nog vrij recente woningen verhuurt.

Onderzoek naar wapens

In dezelfde straat werd in juni 2020 een massale politie-inval gedaan, waarbij de bewoner werd aangehouden. Dat had weer te maken met een onderzoek naar wapens, waarvoor ook vlakbij aan de Jan Mankeshof een woning werd binnengevallen. Beide bewoners kenden elkaar goed. en ook toen was er al veel overlast, zo vertelden bewoners destijds aan de Meppeler Courant. Of het om dezelfde woning gaat, lijkt niet het geval. Volgens omwonenden was die inval elders in de straat. In 2020 werd de toen 37-jarige bewoner Saied H. van zijn bed gelicht, nu wordt volgens de politie gezocht naar een 41-jarige man. Het is dus  iet zeker of het om dezelfde persoon gaat.

Veel belangstelling

Vanmorgen was er uiteraard veel belangstelling in de straat, veel mensen uit de buurt, ook nieuwsgierige personen van elders en de landelijke pers was uitgerukt. De politie was met een groot aantal medewerkers aanwezig en er was heel ruim rond de straat een roodwit lint gespannen om nieuwsgierigen op afstand te houden. Medewerkers van Woonconcept hadden het druk, want de woningen rond nummer 21 zijn momenteel niet bewoonbaar. Er werd een begin gemaakt met het opzetten van zwarte schermen, maar van een afstand is de schade goed te zien.
De woningen staan in de wijk Koedijkslanden op de plek waar eerder een basisschool met dezelfde naam stond.
Lees een update via deze link