Goederen voor drugslab gevonden in verwoeste Meppeler woning

19 okt , 12:44 Nieuws
pn19102024 meppel woning de poorterstraat8
Artizzl Media / Peter Nefkens
Meppel - Bij het onderzoek in de woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel zijn resten en goederen gevonden die worden gebruikt in een drugslab. Dat laat de politie weten in een bericht. Op dit moment wordt nog onderzocht of daadwerkelijk sprake is van een drugslab of een drugslocatie.
De goederen zouden de oorzaak kunnen zijn van de felle explosie die vannacht plaatsvond in de woning in de wijk Koedijkslanden. De politie is naarstig op zoek naar de persoon die volgens omwonenden 's nachts bij de woning is weggelopen. Het zou de bewoner kunnen zijn. De politie heeft een opsporingsbericht via Burgernet doen uitgaan naar de bewoner. Er wordt gezocht naar een licht getint persoon van 41 jaar met een lengte van ongeveer 1.75 meter.

Nog een buurtonderzoek

Het onderzoek naar de toedracht van de explosie is volop gaande en daarbij wordt uiteindelijk ook gekeken naar de rol van de materialen en goederen die zijn aangetroffen in de woning. We hebben al gesproken met omwonenden, maar ook vandaag vindt er nog een buurtonderzoek plaats.

Camerabeelden gezocht

De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen of personen die weten waar de bewoner van het pand nu is. 'Ook zijn we op zoek naar camerabeelden, waarop meer te zien is van de explosie. Heeft u beelden van een cameradeurbel, waarop meer te zien is? Deel het dan met ons.'
Mensen die meer weten, kunnen contact opnemen met de politie. Ook andere tips en informatie kunnen worden gedeeld door te bellen naar 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  
Tippen kan ook via deze link naar een formulier.
Lees ook het eerste bericht over deze zaak.