Bijeenkomst Beïnvloeding en Ondermijning in Meppel

20 jun , 8:44 Gemeente
mep ondermijning victor mids
Meppel - Weet een inwoner van de gemeente Meppel wat er echt om hem of haar heen gebeurt? Herkent die de signalen van ondermijning? Op dinsdagavond 2 juli houdt de gemeente in De Samenstroom in Meppel een bijeenkomst over de criminele onderwereld.
Criminelen maken gebruik van kwetsbare wijken, buurten, personen en bedrijven. De bijeenkomst op 2 juli over ‘Beïnvloeding en Ondermijning’ is speciaal voor inwoners van de gemeente Meppel. Thema’s die deze avond aan de orde komen zijn seksuele en criminele uitbuiting, drugshandel en productie en het herkennen en melden van signalen.

Programma met optreden Victor Mids

De bijeenkomst start om 19.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 18.30 uur. In de pauze is een informatiemarkt. De avond wordt afgesloten door een optreden van Victor Mids, bekend van het tv-programma Mindf*ck. Victor Mids neemt de bezoeker mee in de inzichten die schuilgaan achter zijn unieke illusies en interactieve neuropsychologische experimenten. Want hoe makkelijk ben je af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar hoe eenvoudig jouw eigen hersenen en zintuigen te misleiden zijn én wat jij daar als individu of organisatie van kunt leren.
Het volledige programma is op deze pagina te lezen.

Reserveer gratis tickets

Belangstellenden zijn van harte welkom. Kaarten, maximaal 2 per huishouden, kunnen online gereserveerd worden. Reserveer snel want vol=vol.

Ondermijning

Zonder dat we het doorhebben, kunnen er criminele activiteiten zijn in onze buurt. Denk bijvoorbeeld aan drugsproductie, witwassen van geld en vastgoedfraude. Deze vormen van criminaliteit noemen we ‘ondermijning’. Het kan gepaard gaan met intimidatie, geweld, uitbuiting of verloedering. Helaas komt dit ook in de gemeente Meppel voor. De gevolgen van ondermijning zijn groot voor de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Naast bestrijding is bewustwording belangrijk onderdeel van het voorkomen en signaleren.