Woonconcept ook in Meppel aan de slag op Doe-dag

27 sep , 11:17 Nieuws
mep woonconcept doe dag 2024 2
Meppel - Alle medewerkers van Woonconcept en HomeTeam staken gisteren de handen uit de mouwen op de tweede Doe-dag. Op deze bijzondere dag ging iedereen de wijken in om met elkaar allerlei projecten voor en met bewoners op te pakken. Het was een succesvolle dag met mooie gesprekken met bewoners en opgeruimde resultaten in de wijken.
Alle medewerkers van Woonconcept en HomeTeam waren tijdens de Doe-dag te vinden op verschillende locaties in Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Een groep medewerkers met groene vingers hebben een buurttuin onderhouden en onkruid verwijderd. Andere medewerkers hebben zich ingezet bij (zorg)instellingen of bewoners thuis. En handige collega’s hebben opgeruimd en een pop-up woning opgeknapt.

Stroopwafels

Een bijzonder project dit jaar was een bezoek aan zo’n 150 huurders die al 29 jaar of langer in hun woning van Woonconcept wonen. “Deze mensen wonen al zo lang in hetzelfde huis en dat maakte ons erg nieuwsgierig naar hun ervaring. Herinneringen ophalen, vragen stellen maar ook vooral de handen uit de mouwen,” aldus Marcel van Halteren, directeur bestuurder. Naast een goed gesprek, kregen de bewoners ook een doosje met stroopwafels. In elke gemeente reden klusbussen rond en als bewoners nog een klusje hadden liggen, kwam de bus ook even langs om het op te lossen.

Succesvolle dag

Het was voor alle medewerkers, betrokken bewoners en (zorg)instellingen een bijzondere dag. Met zichtbare resultaten, zoals een schone stoepen, en beschilderde muur en opgeknapte tuinen. Maar ook de waardevolle gesprekken met de huurders hebben veel indruk gemaakt. Een dag met veel positieve reacties van zowel medewerkers als (zorg)organisaties en bewoners.