Geen prijzen voor Meppelers bij Sportgala Drenthe

Winnaars van het Sportgala.
Winnaars van het Sportgala.
Foto: Sport Drenthe

Bij het Sportgala Drenthe zijn de Meppeler sporters niet in de prijzen gevallen. In schouwburg Ogterop werd taekwondoka Brian Prent uit Hoogeveen verkozen tot sportman van het jaar, wielrenster Maike van der Duin won de titel sportvrouw van Drenthe.

De titel van sportploeg van het jaar ging naar FC Emmen. David Haverdings werd verkozen tot sporttalent van het jaar.

De genomineerden voor sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg worden vanuit Drentse gemeenten aangedragen. Voor de gemeente Meppel betekent het dat de winnaars van het Meppeler Sportgala automatisch genomineerd zijn voor het Drentse sportgala. Tijdens het Meppeler sportgala vielen korfballer Harjan Visscher, tennisster Arianne Hartono en DOS’46 in de prijzen.

Lees ook:
Arianne Hartono, Harjan Visscher en DOS’46 winnaars bij sportgala

Taekwondoka Brian Prent won de Drentse titel. Hij wist in 2022 eerste te worden bij de Nederlandse kampioenschappen en de Mallorca Open. Wielrenster Maike van der Duin won tweemaal zilver op de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Dat deed ze op de onderdelen omnium en scratch. Daarnaast droeg ze twee dagen de jongerentrui in de vrouweneditie van de Tour de France.

Met het behalen van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, en daarmee gepromoveerd naar de eredivisie, haalde FC Emmen nu de titel sportploeg van 2022 binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen