Arianne Hartono, Harjan Visscher en DOS’46 winnaars bij sportgala

Arianne Hartono.
Arianne Hartono.
Foto: Flickr / si.robi

Tennisster Arianne Hartono is verkozen tot sportvrouw van het jaar. Zij wist zich vorig jaar voor het eerst te kwalificeren voor een Grand Slam, de Australian Open. Daar strandde ze in de eerste ronde.

Dit jaar lukte het haar opnieuw om zich te kwalificeren voor de Australian Open. Maar in de eerste ronde ging ze onderuit tegen een Amerikaanse, die bijna 200 plekken hoger op de wereldranglijst staat.

Lees ook:
Arianne Hartono sneuvelt in eerste ronde van Australian Open

Vorig jaar won Hartono drie titels in het dubbelspel en stond ze een keer in de finale van het enkelspel van een ITF-toernooi.

Hartono was niet in Meppel om de prijs tijdens het sportgala gisteren in schouwburg Ogterop op te halen. Dat waren Harjan Visscher en DOS’46 wel.

Korfbal

Korfballer Harjan Visscher is uitgeroepen tot sportman van het jaar. De Nijevener is een van de topkorfballers van ons land en sinds 2017 een vaste waarde in het Nederlands korfbalteam. Als speler van Oranje heeft hij vier titels binnen: vorig jaar won hij met de nationale ploeg de World Games.

Tot en met vorig jaar speelde Visscher voor Fortuna. Met die ploeg pakt hij de landstitel in de zaal. Visscher speelt een sterke finale, scoort vijf keer en wordt uitgeroepen tot speler van de wedstrijd.

Korfbal valt nog een keer in de prijs. De A-junioren van korfbalploeg DOS’46 uit Nijeveen zijn de sportploeg van het jaar geworden.

In april verliezen de A-junioren van DOS’46 in het Rotterdamse Ahoy de finale om het landskampioenschap. In juni staat het team ook in de landelijke veldfinale. Dit leidt wel tot succes: de nationale titel wordt behaald na een zege tegen PKC.

Andere prijzen

De Vitaliteitsprijs van de gemeente Meppel gaat naar De Zwerfkei van MZPC De Reest. Deze afdeling biedt mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid de zwemsport te beoefenen.

Arjan Smit uit Nijeveen is opgenomen in de eregalerij en ontving een bronzen penning. Hij was tussen 1999 en 2005 zeven keer op rij kampioen op de marathon bij het skeeleren (nu inline-skaten). Hij behaalde op het WK in 2002 in België zilver op de 10 km-puntenkoers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen