Alcides en MSC komen niet door voorrondes Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, FC Meppel nipt

Foto: Unsplash

Twee van de drie Meppeler voetbalverenigingen die meedoen aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn niet door de voorrondes gekomen. MSC en Alcides liggen er na vier wedstrijden spelen uit. FC Meppel gaat wel door naar de kwartfinales.

Aan de voorrondes van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi deden honderd teams mee. Zij waren verdeeld in twintig poules, waarbij iedere poule dinsdagavond ergens anders werd afgewerkt. De beste vijftig teams gaan door naar de kwartfinales.

Ezinge

Alcides speelde in eigen huis in de topsporthal op Ezinge, maar eindigde als laatste in de poule. De enige ploeg waar Alcides van wist te winnen was FC Meppel. Met zowel twee gewonnen als twee verloren wedstrijden is dat net genoeg voor om bij de beste vijftig te komen.

MSC speelde in een poule in Hollandscheveld. In de groepsfase eindigde MSC als derde, met vier punten (eenmaal winst, eenmaal gelijk en tweemaal verlies). Dat is niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinales.

Titelverdediger

MSC won het toernooi in het seizoen 2018/2019. Titelverdediger is Hoogeveen. De ploeg gaf direct haar visitekaartje af en scoorde in drie van de vier duels elke keer maar liefst tien treffers. Door corona kon het zaalvoetbaltoernooi de afgelopen twee jaar niet doorgaan.

De kwartfinales worden op 30 december gespeeld. FC Meppel speelt dan in Hoogeveen tegen Noordscheschut, ZZVV (Zuidwolde), Raptim (Coevorden) en VAKO (Vries).

De halve finale wordt in het nieuwe jaar, op 2 januari gespeeld. Op 4 januari is er dan nog een tussenronde, waarna op zaterdag 7 januari de climax van de 46ste editie plaatsvindt. Dan strijden zes clubs om de beker.

Lees ook:
Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is in aantocht, volop regionale inbreng

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen