Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is in aantocht, volop regionale inbreng

Foto: Unsplash

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi keert terug. Nadat het twee jaar niet kon doorgaan vanwege corona, barst vanaf 27 december het grootste zaalvoetbaltoernooi in zijn soort van Nederland weer in alle hevigheid los.

Namens Meppel doen MSC, FC Meppel en Alcides mee aan het toernooi. Er wordt in twintig verschillende sporthallen gespeeld, waaronder in de topsporthal op Ezinge. Daar spelen onder meer FC Meppel en Alcides tegen elkaar. MSC zit echter in een poule waarvan de wedstrijden in Hollandscheveld worden gespeeld.

Voorrondes

De voorrondes vinden plaats op dinsdag 27 december. Daar doen honderd teams aan mee. Vergeleken met voor corona zijn er weinig wisselingen. Daarlerveen, Valther Boys, Zandpol, Noordbergum, Willemsoord en Erica ’86 doen deze keer niet mee. Zij zijn vervangen door LTC, Mussel, Oldeholtpade, Beilen, Zuidwolde en Veendam.

De liefhebbers van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi hebben al enkele jaren verlangend uitgekeken naar de eerstvolgende editie van het populaire zaalvoetbaltoernooi. De 44ste en de 45ste editie konden wegens corona geen doorgang vinden, maar de 46ste editie is in aantocht. Vanaf 27 december barst het grootste zaalvoetbaltoernooi in zijn soort van Nederland weer in alle hevigheid los.

De voorronde vindt deze keer plaats op dinsdag 27 december. Dan gaan honderd teams proberen de 46ste editie op haar naam te brengen. De spanning is straks ongetwijfeld weer te snijden en zal Hoogeveen opnieuw de beker met de grote oren omhoog mogen houden of zegeviert een andere winnaar? De start vindt zoals gewoonlijk weer plaats in twintig hallen tegelijk en één van de honderd deelnemende teams zal op zaterdag 7 januari 2023 als winnaar eeuwige roem mogen ontvangen.

Het programma van de voorrondes is te vinden op https://www.protosweering.nl/46-voorronde.

Finales

Na de voorronde op dinsdag 27 december wordt het toernooi al snel op vrijdag 30 december vervolgd met de kwartfinale. De halve finale wordt in het nieuwe jaar, op 2 januari gespeeld. Op 4 januari is er dan nog een tussenronde voor de nummers twee, waarna op zaterdag 7 januari de climax van de 46ste editie plaatsvindt. Dan strijden zes clubs om de beker.

Titelverdediger is Hoogeveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen