Meppeler Daley Sinkgraven moet er staan komend seizoen

Een half seizoen heeft Meppeler Daley Sinkgraven kunnen wennen aan het niveau van Ajax. Komend seizoen moet hij zich gaan bewijzen. De jonge voetballer heeft veel potentie, maar de concurrentie is sterk bij zijn huidige club.

Sinkgraven kwam in de winter over van SC Heerenveen. Sinkgraven op FC Update: “De concurrentie bij Ajax is natuurlijk heel groot. Zeker op het middenveld heeft de trainer veel opties. Het ligt aan jezelf of hij voor jou kiest. En niet aan iemand anders. Het houdt je continu scherp. Ik moet laten zien dat ik in de basis hoor. Het spelen met een ’10’ is wel gunstig voor mij. Als aanvallende middenvelder kan ik daardoor vaker beslissend zijn met een steekpass. Ik krijg daardoor meer kansen om me te onderscheiden.”

Een jaar speelde Sinkgraven nog maar voor SC Heerenveen toen hij al werd gepresenteerd bij Ajax. Op de clubwebsite zegt Sinkgraven: “Het is allemaal snel gegaan. Soms is het lastig om te beseffen dat ik begin deze maand pas twintig ben geworden. Ik ben snel volwassen geworden.” Het nieuwe seizoen zal moeten uitwijzen hoe het gaat uitpakken voor Sinkgraven.

Reacties