Reest-Run is ook van de hardloopagenda gehaald

Geen ReestRun dit jaar.
Foto: Artizzl Media

Meppel – Na overleg met diverse overheden en met Hoofdsponsor AH Elzinga, heeft de organisatie van de AH Elzinga Reest-Run besloten deze niet door te laten gaan. „De Commissie Hardlopen heeft nog een aantal keer vergaderd om te kijken wat haalbaar was, maar ook rekening houdend met het protocol van de Atletiekunie, denken wij de juiste beslissing hebben genomen.” Het organiserende AV de Sprinter vindt het erg jammer dat er dit geen AH Elzinga Reest-Run wordt gelopen, toch een van de mooiste en aansprekende wedstrijden in de regio. „Wij zien de atleten graag volgend jaar op de atletiekbaan van AV de Sprinter bij de volgende editie van de deze loop, hopelijk in betere omstandigheden.”

Dwingelderveldloop

De organisatie van de Dwingelderveldloop heeft de knoop ook doorgehakt: deze mooie loop gaat dit jaar niet door. „We hebben de beslissing lang opgeschoven in de hoop dat de coronamaatregelen in ieder geval voor buitensporten verder versoepeld zouden worden. Helaas moeten we concluderen dat de huidige voorschriften ertoe leiden dat we ons evenement te veel moeten beperken. De te nemen maatregelen hebben te veel gevolgen voor onze kleine organisatie en de grote groep trouwe vrijwilligers”, laat de organisatie weten.

De organisatie weet dat veel mensen na een periode van beperkende maatregelen als gevolg van COVID-19 heel veel zin hebben in een hardloopevenement als de Dwingelderveldloop. „Maar we voelen ons ook verantwoordelijk voor ieders veiligheid. Wij willen onze deelnemers en bezoekers, maar ook onze vrijwilligers en andere betrokkenen dan ook niet onnodig blootstellen aan mogelijke risico’s.”

Dat de Dwingelderveldloop dit jaar niet doorgaat, hoeft niet te betekenen dat er niets mogelijk is. „Wij staan open voor een mogelijke alternatieve, virtuele, opzet. Bij voldoende reacties willen we dit verzorgen.” Voor de laatste berichten hiervoor kunnen belangstellenden de Facebookpagina en website bekijken. De routes van 7,5 en 15 kilometer zijn bewegwijzerd voor iedereen die zelf van het Dwingelderveld wil genieten. Deze starten vanaf de parkeerplaats bij Beleefpark Dwingeloo (voorheen Bosbad de Paasbergen) aan het Anserpad.

 

Reacties