Deelauto’s in Nijeveen zijn in gebruik genomen

Nijeveners kunnen gebruik maken van een deelauto.
Nijeveners kunnen gebruik maken van een deelauto.
Foto: Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen

Inwoners en bedrijven uit Nijeveen kunnen vanaf nu gebruikmaken van twee deelauto’s. Vanmiddag werd Nijeveen Deelt! geopend door wethouder Jeannet Bos die samen met Hylco de Boer, een van de initiatiefnemers, achter het stuur kroop om de allereerste rit te maken.

Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen en Dorpsvereniging Nijeveen hebben de handen ineengeslagen en zijn het initiatief Nijeveen Deelt! begonnen. “Het project past binnen onze ambities”, legt Harry van Dijk, voorzitter van de energiecoöperatie, uit. “Het draagt bij aan het verduurzamen van het dorp, inwoners kunnen hiermee geld besparen en het vergroot de leefbaarheid. Het is geweldig dat de dorpsvereniging en energiecoöperatie elkaar hierin gevonden hebben en dat we dit samen kunnen doen voor alle Nijeveners.”

De twee deelauto’s staan op het plein bij molen De Sterrenberg. Via een app kunnen inwoners de auto’s reserveren.

Cheque

Het Coöperatiefonds Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland reikte tijdens de kick-off van het project een cheque van 15.000 euro uit. “Jaarlijks reserveert de bank een deel van de winst voor aanvragen uit de regio die bijdragen aan maatschappelijke thema’s”, zegt Guus Altena, ledenraadslid van de Rabobank. “We waren meteen heel enthousiast over deze aanvraag. Het is een project voor en door inwoners van Nijeveen en omgeving en past goed binnen het thema energietransitie. Hiermee maken we echt het verschil, en geven we terug aan de samenleving.”

Lees ook:
Nijeveen krijgt twee elektrische deelauto’s, op plein bij molen De Sterrenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen