Nijeveen krijgt twee elektrische deelauto’s, op plein bij molen De Sterrenberg

De deelauto's komen bij de molen te staan
De deelauto's komen bij de molen te staan
Foto: Duurzaam Nijeveen

Inwoners van Nijeveen kunnen vanaf het laatste weekend van januari gebruikmaken van twee deelauto’s. Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen en Dorpsvereniging Nijeveen hebben de handen ineengeslagen en zijn het initiatief ‘Nijeveen Deelt!’ begonnen.

“De deelauto’s zijn van ons allemaal”, zegt Hylco de Boer namens de energiecoöperatie. “Iedereen kan erin rijden op het moment dat hij of zij een auto nodig heeft.” De twee auto’s komen te staan op het plein bij molen De Sterrenberg. Via een app kunnen ze gereserveerd worden. Hiervoor is de samenwerking gezocht met JustGo.

‘Belangrijke samenwerkingspartner’

De actie wordt ondersteund door Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland en de gemeente. “In Meppel werken we hard aan het verduurzamen van de samenleving”, vertelt wethouder Jeannet Bos. “Energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen is daarin een belangrijke samenwerkingspartner.”

De komst van de twee deelauto’s noemt ze een mooie stap. “Het gebruiken van een deelauto is niet alleen goed voor het milieu, het is ook al snel voordeliger dan het aanhouden van je eigen auto. Daarmee is het een ontwikkeling voor de toekomst.”

Informatieavond en demonstratie

Op woensdag 25 januari wordt om 20.15 uur een informatieavond gehouden over de deelauto’s. Deze vindt plaats in De Schalle. “We gaan dan uitgebreid in op de voordelen van het rijden in een deelauto. Er wordt uitgebreide voorlichting gegeven en er kunnen vragen worden gesteld aan een aantal experts”, vertelt Hylco de Boer.

Zaterdag 28 januari is om 10.00 uur de kick-off van Nijeveen Deelt. Dan kan iedereen een proefritje maken.

Meer informatie over Nijeveen Deelt! is te vinden op www.nijeveendeelt.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen