Kwestie rond woningen De Boompjes, Molenhoek en Noordeinde lijkt opgelost te kunnen worden

16 okt , 19:10 Nieuws
stadhuis
Meppel - De kwestie rond de woningen aan De Boompjes, Molenhoek en Noordeinde in Meppel lijkt toch opgelost te kunnen worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een belangrijke stap gezet richting de ontwikkeling van woonfuncties voor panden aan de genoemde straten, waar tot ontsteltenis van de bewoners geen woonbestemming op rustte.
de Molenhoek, de Boompjes en het Noordeinde. Het college stelt de gemeenteraad voor om de grens van het industrieterrein aan te passen waardoor wonen planologisch toegestaan wordt.
Als de raad dit voorstel volgt, moeten de woningen extra beschermd worden tegen geluid (met bijvoorbeeld extra isolatie), de gemeente is verplicht de kosten hiervoor te dragen. De eigenaren van de panden zijn persoonlijk geïnformeerd over het voorstel aan de gemeenteraad.

Wijziging in omgevingsplan

Het college stelt de raad voor om deze wijziging mee te nemen op het moment dat het omgevingsplan voor de industrie- en bedrijventerreinen van de gemeente Meppel gewijzigd wordt.
Het college is bezig met het duurzaam oplossen van de situatie aan de Molenhoek, de Boompjes en het Noordeinde. Deze panden liggen op een gezoneerd industrieterrein en hebben op dit moment geen planologische woonfunctie. Begin dit jaar is de procesnota ‘Op weg naar een duurzame oplossing’ door het college vastgesteld. In deze nota heeft het college besloten om een planologisch onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden om de functie ‘wonen’ op de panden te leggen. Onderdeel van de procesnota is, indien gewenst, de ondersteuning bij het onderzoek naar overgangsrecht, waarvan de kosten voor de gemeente zijn. In een aantal gevallen is dit succesvol gebleken.
Ondertussen is het onderzoek naar de woonfunctie afgerond en is gebleken dat het mogelijk is om een woonfunctie toe te kennen aan de panden aan de Molenhoek, de Boompjes en het Noordeinde.