Nijeveen - In Nijeveen wordt ook nagedacht over de toekomst. Op donderdag 15 februari vindt de oplevering plaats van innovatieve ideeën voor de Hackathon ‘Nijeveen voor nu en later’. De gehele dag wordt in De Schalle aan ideeën gewerkt in de vorm van een hackathon door zo’n 70 tot 100 deelnemers, bestaande uit studenten van de deelnemende scholen en inwoners van Nijeveen.
Vraag is hoe ervoor kan worden gezorgd dat de huidige en toekomstige woningen in Nijeveen zo levensloopbestendig zijn, zodat oudere inwoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Met deze uitdaging gaan deelnemers van de hackathon op donderdag 15 februari aan de slag in dorpshuis De Schalle in Nijeveen. Onder leiding van dagvoorzitter Jolanda van Til van het Deltion College gaan tientallen deelnemers aan de slag om tot vernieuwende en innovatieve ideeën en inzichten te komen.
Deze hackathon ondersteunt de doelstellingen van zowel het Integraal Zorgakkoord (IZA) als het Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Beide programma's benadrukken het belang van innovatieve oplossingen om de zelfstandigheid van ouderen te bevorderen. WOZO, in het bijzonder, richt zich op het verbeteren van de leefomgeving van ouderen, waardoor zij langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen.
De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. De Regiocampus wordt gevormd door: Isala, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Terra, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, CSG Dingstede, NHL Stenden, Promes, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.