Albert Heijn Elzinga ontvangt gouden certificaat ‘Gezondere Supermarkt’

Wethouder spreekt bedrijfsleider toe.
Foto: Meppel Actief

Meppel – Albert Heijn Elzinga in Meppel kreeg vanmiddag een gouden certificaat voor ‘Gezondere Supermarkt’ uitgereikt. Supermarktmanager Devin van Dijk kreeg uit handen van een trotse wethouder Jaap van der Haar, het certificaat uitgereikt.

Meppel is een JOGG-gemeente en samen met onder andere Meppel Actief zetten ze zich in voor een gezonde omgeving om in op te groeien voor de jeugd. Een gezonde jeugd, gezonde toekomst.

Devin van Dijk, supermarktmanager van de Albert Heijn Elzinga geeft aan dat het bij de strategie van hun supermarkt past. “Wij vinden gezondheid heel belangrijk en bieden als supermarkt al veel ongezonde keuzes aan. Daarom helpen we onze klanten graag bij een gezondere keuze.” Devin is er trots op om als eerste supermarkt in Drenthe het gouden certificaat te ontvangen. “Natuurlijk staan wij ervoor open om andere supermarkten te laten zien hoe wij het hebben aangepakt.”

Trotse wethouder Jaap van der Haar en bedrijfsleider Devin van Dijk.

Geen invloed op keuzes

Wethouder sport en gezondheid in Meppel Jaap van der Haar is er trots op dat deze eerste gouden gezondere supermarkt in Meppel staat. “Als gemeente hebben we geen invloed op de keuzes die onze inwoners maken, maar we kunnen gezondheid wel stimuleren. Wij zijn blij met zulke ondernemers als Albert Heijn Elzinga in onze gemeente die zich inzetten voor een gezonde omgeving.”

De Campagne

Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa. Vaak ligt hier snoepgoed of koekjes in.  Juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpen we de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de ‘gezondere keuze’. In het chipsvak kunnen die  bijvoorbeeld geplaatst worden bij de popcorn. Wil je meer weten of je aanmelden als gezondere super? Dat kan op de website www.gezonderesupers.nl

Drenthe gezond zet zich in voor een omgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien en ouder worden. Samen met de gemeentelijke JOGG regisseurs, Retrospect boekproducties en de supermarkten willen we met deze campagne bijdragen aan dit doel en zorgen voor een omgeving waarin ook makkelijker de gezondere keuze gemaakt kan worden. Met alle gemeente, de provincie, Retrospect en Drenthe gezond dagen we de supermarkten uit om mee te doen aan de campagne.

Reacties