Frisse start voor Meppeler verenigingen en vrijwilligersorganisaties

Ebel Soer – Schipper (links) en Siepie Siezema – Overzet (midden) van Vrouwen van Nu Meppel ontvangen uit handen van wethouder Henk ten Hulscher de eerste Frisse cheque van de regeling Frisse Start.
Foto: Eigen foto

Meppel – Verenigingen en organisaties die draaien op vrijwilligers kunnen bij de gemeente Meppel € 500,- aanvragen om een activiteit te organiseren voor hun leden. De eerste cheque werd vandaag in ontvangst genomen door Vrouwen van Nu.

Met het geld organiseert Vrouwen van Nu in september een gezellig avond voor haar leden. “We hebben elkaar het afgelopen jaar nauwelijks fysiek ontmoet”, vertelt secretaris Ebel Soer – Schipper. “We vinden het fijn dat we weer iets kunnen organiseren. We denken aan een gezellige avond met wat lekkers bij de koffie, muziek en een quiz. Onze leden hebben het contact met elkaar gemist. We gaan vieren dat we elkaar eindelijk weer kunnen zien.”

Het draait om de mensen

Wethouder Henk ten Hulscher geeft aan dat dit precies de bedoeling is van de regeling. ”Het is tijd voor een frisse start. Verenigingen en vrijwilligersorganisaties hebben een moeilijk jaar gehad. Maar gelukkig kan er steeds meer. Samen met de provincie willen we al die vrijwilligersorganisaties een hart onder de riem steken. Door een handreiking te doen waarmee ze weer iets kunnen organiseren voor hun achterban. Uiteraard passend binnen de maatregelen, maar wel met de blik vooruit. Want een vereniging of vrijwilligersorganisatie draait om de mensen.”

De frisse start regeling wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Meppel en de provincie Drenthe. Ook gebruik maken van de regeling? Ga dan naar www.meppel.nl/frissestart.

Reacties