Innovatielab verbindt jonge professionals uit de regio Meppel

We Are NICE.
We Are NICE.
Foto: Eigen foto

Meppel – NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie, verbindt in tijden COVID-19 vraag en aanbod door als innovatielab ruim 20 stagiaires te koppelen aan circulaire vraagstukken van bedrijven uit Noord-Nederland. Hiermee geeft NICE jong talent een perspectief en helpt bedrijven verder.

Deze week starten de stagiaires van de kennisinstellingen NHL Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Windesheim en HAN University of Applied Sciences. Deze groep werkt in interdisciplinaire teams aan 7 concrete circulaire vraagstukken van bedrijven uit Noord -Nederland.

NICE start ook met een eigen traineeprogramma: TRAINICE. Vier jonge talenten krijgen de kans om een doorontwikkeling te maken als professional in de wereld van de circulaire economie. Ze werken aan het ontwikkelen van een nieuw circulair product en/of dienst en ondersteunen NICE in de organisatie. NICE fungeert hierin als incubator en accelerator. Zo biedt NICE jong talent een wenkend perspectief op betekenisvol werk in de regio. Zij zijn de toekomst.

Projecten

NICE werkt zelfstandig en samen met bedrijven aan circulaire vraagstukken. De stagiaires die deze week starten worden gekoppeld aan de volgende projecten: Materialen HUB in samenwerking met BORK Sloopwerken; Circulaire Gemeentewerf in samenwerking met Gemeente Meppel; Korte Ketens in samenwerking met Terra; Innovatiekas Frederiksoord in samenwerking met Zorgzaak; Rabobank CE Challenge in samenwerking met de Rabobank, Kiemkracht en Milieu & Natuurfederatie Drenthe; Port of Zwolle in samenwerking met de gemeenten Kampen, Meppel en Zwolle, en stichting Port of Zwolle; Proeftuin Drenthe Woont Circulair in samenwerking met de acht Drentse woningcorporaties.

Samen met jong talent en innoverende bedrijven werkt NICE doorlopend aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Het uiteenlopend projectportfolio van NICE is te vinden op de website http://www.wearenice.org. Het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie biedt bedrijven eerste hulp bij de transformatie naar een circulaire onderneming met een innovatietraject op maat. NICE zet daarvoor een team op met verschillende vakdisciplines die nodig zijn voor het helpen oplossen van de vraagstukken. Dat gebeurt vooral door te doen. ‘In het praktisch doen leren we met elkaar wat de omslag naar een circulaire economie vraagt. #wearenice

Alle NICE Matters projecten worden medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma & Provincie Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen