Vue bioscoop Steenwijk wordt een Luxor theater

Vue in Steenwijk.
Foto: Persbureau Steenwyck / Colin Coule

Steenwijk/Meppel – Bioscoopketen Vue Cinemas aan de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat in Steenwijk krijgt per 1 september en nieuwe eigenaar. De bioscoop in Steenwijk gaat door als Luxor theater. Dit laten ingewijden weten aan Steenwijkerland Nieuws.

Een woordvoerder van Vue Cinemas bevestigt dat Albert Jan Vos, die eigenaar is van Luxor Theater Meppel, samen met zijn compagnon Gerrit Doorn het contract overneemt en de bioscoop heropent als Luxor Theater Steenwijk. Vue Cinemas heeft verschillende mogelijkheden onderzocht, maar zag voor de langere termijn geen toekomst in Steenwijk. Het personeel van de bioscoop hoeft niks te vrezen; ook zij worden door de nieuwe eigenaar overgenomen.

JT Bioscopen

In 2016 opende Vue Cinemas haar deuren in Steenwijk nadat bioscoopketen JT Bioscopen (Luxor) van Albert Jan Vos werd overgenomen, zelf heropende hij eind 2018 in Meppel een bioscoop; Luxor Theater Meppel.
Een bioscoop waarbij elke zaal beschikt over luxere stoelen voor meer zitcomfort. Albert Jan Vos laat desgevraagd weten niets te kunnen zeggen over zijn komst naar Steenwijk.
De andere vestigingen van Vue in onder andere Hoogeveen blijven geopend.

Reacties