Wethouder Roelof Pieter Koning gaat nieuwe uitdaging aan

Wethouder Koning.
Wethouder Koning.
Foto: Gemeente Meppel

Meppel – Aan het begin van de digitale raadsvergadering, maakte Roelof Pieter Koning vandaag bekend dat hij na 14 juni het stokje doorgeeft. De geboren en getogen Meppeler is zes jaar wethouder geweest in Meppel. “Meppel is mijn stad, mijn hart ligt hier. Het voelde als een grote eer aan de toekomst van mijn stad te mogen bouwen”, zei hij.

“Ik ben altijd scherp en gedreven geweest. Daarmee heb ik veel op stoom gekregen en gerealiseerd. Ik ben iedereen, binnen en ook buiten Meppel, dankbaar die hieraan heeft bijgedragen. Meppel maakt best grote stappen. Trots ben ik vooral op de investeringen in de binnenstad, met als hoogtepunt de terugkeer van de bioscoop in Meppel. Tegelijkertijd heb ik vanuit die betrokkenheid de lat voor mezelf en mijn omgeving wel eens erg hoog gelegd.”

Speerpunt

Politiek speerpunt van Koning is altijd de binnenstad van Meppel geweest. Meppel vervult een regiofunctie: “Onze binnenstad kan bestaan, dankzij ongeveer 50% omzet afkomstig uit de omliggende gemeenten. Meppel blijft alleen relevant indien we open staan voor invloeden van buiten de eigen kring.” Van belang is volgens Koning blijvend oog te hebben voor een goede autobereikbaarheid. Door gastvrij te zijn, wordt verdere leegstand in de detailhandel voorkomen. Tijdens de coronacrisis is kopen in de eigen omgeving een actueel thema.

“Als wethouder krijg je dossiers van je voorganger en weet je dat je op een moment het weer gaat overdragen aan een opvolger. Wat dat betreft ben je net een estafetteloper. Ik heb me altijd gesteund gevoeld door de samenleving, de gemeenteraad en mijn eigen partij. Ook de samenwerking binnen het college was productief. Vanzelfsprekend zal een opvolger, met een eigen manier van werken, weer nieuwe kansen voor Meppel weten te creëren. Met een zeer dubbel gevoel neem ik binnenkort afscheid. Hoewel op een andere manier, maar ik blijf een betrokken Meppeler.”

Begrip

Burgemeester Richard Korteland prijst de inzet van wethouder Koning: “Met name de binnenstad heeft geprofiteerd van zijn periode als bestuurder. Ik heb alle begrip en respect voor zijn keuze om elders de publieke zaak te dienen. Gelukkig blijft Roelof Pieter Koning een betrokken inwoner van onze stad. Zo kennen we hem en dat zal niet veranderen. Uiteraard zullen we op een moment op gepaste wijze afscheid nemen van wethouder Koning.”

De fractie van de VVD Meppel heeft nu de taak op korte termijn een opvolger te presenteren, passend bij deze portefeuille. Namens de fractie drukt voorzitter Frank Perquin grote waardering uit: “Roelof Pieter Koning is als wethouder van grote betekenis voor de gemeente. Voor ons met name als de menselijke verbinding tussen het college en de raadsfractie.”

De komende weken werkt wethouder Koning aan een goede overdracht, om alle dossiers voortgang te laten houden. Donderdag 11 juni zal hij de laatste keer het college vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Per 15 juni treedt Koning in dienst bij Rijkswaterstaat, waar hij na zijn studie ook zijn loopbaan begon. Als districtshoofd voor Drenthe en Groningen, gaat hij zich ook daar inzetten voor de bereikbaarheid van Noord Nederland. Roelof Pieter Koning was voor het wethouderschap bijna 12 jaar raadslid en fractievoorzitter. In 2014 en 2018 was hij lijsttrekker voor de VVD. Halverwege deze bestuursperiode zet hij nu een volgende stap in zijn loopbaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen