Werkzaamheden aan Prinsenplein zijn begonnen

De werkzaamheden aan het Prinsenplein zijn begonnen.
De werkzaamheden aan het Prinsenplein zijn begonnen.
Foto: Daan Prest

Op het Prinsenplein zijn gisteren de werkzaamheden begonnen voor de herinrichting van de straat. Zo zijn als eerste de bomen gekapt en wordt het riool vervangen.

Het Prinsenplein wordt een groene plek in de binnenstad waar ruimte is voor de voetganger. Er wordt zo’n 540 vierkante meter aan groen toegevoegd. De straat is al autoluw gemaakt, nadat de parkeergarage aan de Kromme Elleboog en Groenmarkt in gebruik werd genomen. De straat blijft ook na de werkzaamheden verboden voor auto’s.

Zo komt het Prinsenplein eruit te zien.

“Met de herinrichting van het Prinsenplein gaat een langverwachte wens in vervulling”, zegt wethouder Robin van Ulzen, die gisteren het startschot gaf voor de metamorfose van het Prinsenplein. “Na de werkzaamheden zien we hier een groen, aantrekkelijk plein waar het goed vertoeven is. Een gebied wat gezelligheid aantrekt, waar de voetganger de ruimte krijgt om van de stad te genieten, mét een mooie verwijzing naar het scheepvaartverleden van onze stad.”

Schip

Van Ulzen doelt daarmee op een oud schip dat op het Prinsenplein komt. Al is het niet een heel schip. De Meppeler Praam diende ter inspiratie voor het ontwerp van het nieuwe Prinsenplein. Dit oude schip van begin 1900 werd specifiek ontworpen voor de wateren rondom Meppel. Het werd gebruikt voor ontelbare ladingen turf. Op het Prinsenplein komen objecten die verwijzen naar dit oud Oost-Nederlands platbodemschip.

Zo komt het Prinsenplein eruit te zien.

Tijdens de werkzaamheden geldt er een fietsverbod op het Prinsenplein en is het parkeren van de fiets niet mogelijk.

Lees ook:
Zo komt het Prinsenplein eruit te zien: meer groen en ruimte voor terras, fiets én schip

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen