Gemeente mag titel van Fairtrade Gemeente met twee jaar verlengen

Meppel is een Fairtrade Gemeente
Meppel is een Fairtrade Gemeente
Foto: Fairtrade Meppel

De gemeente Meppel blijft nog zeker twee jaar een Fairtrade Gemeente. Dit heeft de landelijke jury bepaald aan de hand van de activiteiten van de afgelopen twee jaar.

De jury van de Fairtrade Gemeente was erg onder de indruk van de facebookrubriek Bedrijf van de Week. Maar ook andere activiteiten die ondanks de coronacrisis hebben plaatsgevonden, werden zeer gewaardeerd.

“Fairtrade Gemeente is een eervolle titel. Het geeft aan dat verschillende organisaties in de gemeente veel aandacht besteden aan fairtrade. Van bedrijven tot scholen, in supermarkt en kledingzaak”, schrijft de gemeente. De gemeente is sinds begin 2010 een Fairtrade Gemeente. De gemeente Meppel koopt zelf duurzaam in: ze schenkt Max Havelaar-koffie en thee en gebruikt uitsluitend FSC-papier. Ook de bedrijfskleding is fairtrade.

82 gemeenten

In heel Nederland hebben 82 gemeenten de titel van Fairtrade Gemeente. Om de titel te behalen en te behouden worden zes criteria getoetst. Dit varieert van het organiseren van evenementen, tot de verkoop van fairtradeproducten bij winkels en het geven van publiciteit aan fairtrade.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen