Badass Rentals koppelt stadswandeling aan quiz. Wie weet het meeste van Meppel? ‘Een ideaal gezinsuitje’

Badass Rentals heeft een interactieve wandeling door Meppel uitgestippeld.
Badass Rentals heeft een interactieve wandeling door Meppel uitgestippeld.
Foto: Badass Rentals

Een stadswandeling waarbij je de stad leert kennen. Dat klinkt heel logisch. Maar Badass Rentals doet dat op een andere manier. Door er een wedstrijd van te maken.

Badass Rentals heeft in Meppel en Steenwijk een interactieve stadwandeling gemaakt, waarbij je onderweg 50 vragen krijgt. Het spel is in teamverband te spelen. Het team met de meeste vragen goed, en in de snelste tijd, wint een 2,5 uur durend E-Chopper-belevenis voor zes personen. Voor de nummers twee en drie ligt een andere beleving klaar: de Virtual Reality escape experience La Casa de Dinero. Deze is met maximaal zes personen te spelen.

De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de wandeling komen deelnemers te weten welke rol Meppel had in de geschiedenis en welke invloed het heeft gehad op de stad. Daarnaast komen deelnemers meer te weten over talrijke gebouwen en plekken die Meppel rijk is. Behalve vragen zijn er ook puzzels, breinbrekers, kindervragen, audio- en videovragen onderweg.

“Een ideaal gezinsuitje”, zegt Frans van Dokkumburg, die samen met André Kroek in Giethoorn dit jaar het verhuurbedrijf Badass Rentals is begonnen. Ze verhuren onder meer elektrische scooters. “Je bent er lekker even uit. En als je op 14 januari bovenaan het klassement staat, win je toffe prijzen.” De wandeling is het hele jaar door te maken, maar na 14 januari is het niet meer mogelijk om mee te dingen naar de prijzen.

Interactieve kaart

Tijdens het spel komt er op een app in de telefoon een speelveld tevoorschijn die lijkt op Google Maps. Op deze kaart staan diverse symbolen. Een symbool kan hierbij een puzzelstuk zijn, een icoon, een sport-, een audio- of videosymbool. Wanneer iemand binnen een straal van 10 meter van het symbool komt, komt de vraag, puzzel, muziekfragment, breinbreker, videofragment of raadsel naar voren. Wanneer de opdracht is voltooid, verdwijnt deze van de kaart.

Deelnemers kunnen zelf bepalen wanneer ze gaan lopen en of er tussenstops worden gemaakt. De wandeling hoeft dan ook niet in één dag gespeeld te worden. In de app kan het spel worden stopgezet en later verder worden opgepakt.

Inschrijven

Het spel kan individueel of met een team gespeeld worden. Badass Rentals adviseert om het spel met niet meer dan vijf personen tegelijk te spelen. Ieder ingeschreven team krijgt een code waarmee het spel gespeeld kan worden, via de GameApp van Badass Rentals. Het spelen van het spel kost ongeveer 50 MB van de databundel.

Inschrijven kan via de website van Badass Rentals. De kosten bedragen 10,00 euro per team. Na de inschrijving komt er een mail met verdere instructies. De start van de wandeling is bij de Grote of Mariakerk.

De wandeling gaat onder meer langs het Westeinde, door het Wilhelminapark, langs de grachten en het centrum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen