Schouwburg Ogterop is op zoek naar jongeren

Schouwburg Ogterop
Foto: Stefan Klomp

Schouwburg Ogterop is voor een jongerenpanel op zoek naar jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud. De jongeren in het panel mogen meehelpen met het bedenken en organiseren van activiteiten voor jongeren in het theater.

Ook theater DNK in Assen, ATLAS Theater in Emmen en De Tamboer in Hoogeveen beginnen met een jongerenpanel. In totaal zijn de vier Drentse theaters op zoek naar 28 jongeren. Een panel gaat bestaan uit zeven leden per theater.

Interesses van jongeren

De jongeren die onderdeel worden van het panel krijgen een inkijkje in het reilen en zeilen van de theaters, kunnen hun eigen ideeën inbrengen en krijgen de kans om hun eigen plannen tot uitvoering te brengen onder de vleugels van het theater.

De theaters en jongerenpanels gaan in onderlinge gesprekken inzoomen op de interesses, wensen en behoeften van de jongeren. Gezamenlijk wordt gekeken naar nieuw of aangepast aanbod. De theaters willen hiermee dat wat leeft bij de jongeren meer ruimte geven in het theaterprogramma. Er wordt een plan gevormd én uitgevoerd in aanloop naar de zomer van 2022.

Aanmelden kan via www.drentsetheaters.nl. Aanmelden kan tot 28 november. In december gaan de jongerenpanels van start.

Reacties

Cookieinstellingen