Kinderen en gezonde voeding

Weet je wat ik de grootste uitdaging vind als het om gezonde voeding gaat? Mijn kinderen! Want wat is de beste manier om ze te leren dat teveel snoep, chips en ranja niet goed voor ze is en beter als uitzondering dan als regel gezien kan worden?

En dat zonder dat ze er teveel mee bezig zijn en op school of bij oma amper nog wat lekkers durven aan te nemen. Ik vond dat best lastig, want ik ben niet zo’n moeder die ze alleen maar havermoutpannenkoeken, amandelrolletjes en smoothies geeft. Dat krijgen ze natuurlijk wel heel veel en ik probeer ze zo min mogelijk snoep te geven, maar af en toe even lekker genieten van een zakje chips of ijsje moet ook kunnen.

Alhoewel ik ze niet meer zelf iets laat uitzoeken in de supermarkt, want ik wist niet waar ik kijken moest toen ze voor het chocoladevak stonden en keihard door de winkel riepen, ‘Maar mama, overal zit toch suiker in en dat is toch heel ongezoooooooooond????’. Ik heb wel ontdekt dat als je je kinderen meer betrekt bij het eten ze het ook veel leuker vinden om iets nieuws uit te proberen.

Lekker samen kokkerellen dus! Er zijn zoveel leuke dingen om samen met je kinderen te maken. En ze worden dan vanzelf nieuwsgierig naar hoe het smaakt. Bananenijsje, cakejes van amandelmeel, poffertjes van havermout… Maar je kunt ze ook gewoon laten helpen met groenten en fruit snijden.

Mijn zoontje maakte samen met een vriendje deze chocoballen. En ik kon niet trotser zijn toen hij vroeg of ze dit ook op zijn kinderfeestje mogen doen…

Charissa Esselbrugge is oprichtster van Voedingsadvies Meppel en helpt mensen bij een gezonde leefstijl door middel van gezonde voeding. Ze heeft diverse diploma’s op het gebied van voeding en het begeleiden van mensen in hun leefstijl. Kijk voor meer informatie op Facebook of op de website van Voedingsadvies Meppel. Meer weten over de persoon achter dit artikel? Lees hier een interview met Charissa Esselbrugge.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen