Inwoners gemeente Meppel krijgen gratis compost

Compost gratis.
Compost gratis.
Foto: Pixabay

Meppel – Ook dit jaar is er weer een compostactie voor inwoners. Zaterdag 21 maart kunnen Meppelers en Nijeveners van 9.00 tot 12.00 uur gratis compost ophalen op de Gemeentewerf, Eekhorstweg 16 in Meppel. Met deze actie bedanken gemeente en Attero inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in de bodem.

Meenemen

Inwoners kunnen compost ophalen met een aanhangwagen. De gemeente schept dan met een shovel compost op de wagen. ‘Zorg zelf voor afdekking, anders loopt u kans op een bekeuring. U mag compost ook zelf scheppen in zakken, bakken of andere opbergmiddelen. Neem in dat geval een schop mee’, laat de gemeente weten.

Compost is een natuurlijke verbeteraar van de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en het zorgt voor een goede waterhuishouding. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen