Bouw van appartementencomplex De Stokerij op Het Vledder is begonnen

Op Het Vledder komt een appartementencomplex en tien grondgebonden woningen.
Op Het Vledder komt een appartementencomplex en tien grondgebonden woningen.
Foto: Koopmans Bouwgroep

Het officiële startsein voor de bouw van het laatste project op Het Vledder in Meppel is gegeven. Onder toeziend oog van toekomstige bewoners sloeg wethouder Robin van Ulzen samen met Kristian Makkinga, adjunct-directeur van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep, de eerste paal in de grond voor het appartementencomplex De Stokerij.

Koopmans ontwikkelt en bouwt dit project. Er komen tien grondgebonden woningen, verdeeld over twee twee-onder-één-kapwoningen en acht rijwoningen, en er komt een appartementencomplex bestaande uit veertien appartementen en twee penthouses bovenin. De naam van het appartementencomplex, De Stokerij, verwijst naar de unieke historische locatie. In de 19e eeuw draaide hier de Gasfabriek volop met de stokerij als hart van deze fabriek. Zowel de grondgebonden woningen als de appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht.

Afronding van Het Vledder

Met het realiseren van De Stokerij komt de afronding van Het Vledder in zicht. Halverwege 2023 moet het gebied af zijn. Kristian Makkinga (adjunct-directeur Koopmans): “Samen met de gemeente Meppel hebben we de afgelopen jaren mooie plannen ontwikkeld om tot deze unieke nieuwbouwwijk te komen. De afronding van een hele mooie wijk met aandacht voor de historie én waar bewoners met plezier kunnen wonen, nadert met dit project de voltooiing.”

Wethouder Robin van Ulzen verwijst naar een recent onderzoek. Daaruit blijkt dat er in Meppel grote behoefte is aan woningbouw in alle soorten. “Met het realiseren van De Stokerij wordt hier goed aan bijgedragen, op een hele mooie locatie aan de rand van de binnenstad van Meppel. Het is een mooie mix van woningen waar veel behoefte aan is”, zegt Van Ulzen.

Lees ook:
Parkeerplaats op Het Vledder is afgesloten vanwege start bouw appartementencomplex

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen