Parkeerplaats op Het Vledder is afgesloten vanwege start bouw appartementencomplex

Het parkeerterrein op Het Vledder is afgesloten.
Het parkeerterrein op Het Vledder is afgesloten.
Foto: Google Streetview

De parkeerplaats aan Het Vledder, aan de Gasgracht, is niet meer in gebruik. Op de plaats gaat de bouw van een appartementencomplex beginnen.

Aannemer TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep start in deze periode met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de laatste appartementen en woningen aan Het Vledder. Dit betekent dat het tijdelijke parkeerterrein wordt opgebroken om ruimte te creƫren voor de aannemer, daardoor kan er niet langer op deze plek worden geparkeerd. Voor (lang-)parkeren wordt doorverwezen naar de parkeergarage aan de Kromme Elleboog.

Appartementencomplex en woningen

Op het parkeerterrein verrijst een complex met zestien appartementen. De bovenste twee appartementen worden penthouses van 185 en 195 vierkante meter. De penthouses krijgen beide drie terrassen met een totale afmeting van ongeveer 100 vierkante meter. Een penthouse bestaat uit een woonkeuken en drie slaapkamers die diagonaal liggen in het gebouw. Elk penthouse heeft twee badkamers. De 14 appartementen daaronder zijn tussen de 119 en 157 vierkante meter.

Onderin het appartementencomplex, op de begane grond, komt een fietsenstalling en parkeerplaatsen voor de bewoners.

Ook komen er nog twee twee-onder-een-kapwoningen en acht rijtjeswoningen op het terrein. De twee-onder-een-kapwoningen kijken uit over de Prinsengracht. Alle appartementen zijn en woningen zijn inmiddels verkocht.

Impressie van het appartementencomplex op Het Vledder, dat ‘De Stokerij’ gaat heten. Foto: The Virtual Dutch Men
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen