“Het is echt mogelijk om je voedingspatroon te veranderen”

“Gatver wat heb jij nu weer mee?” “Nou, ik wil gewoon lekker blijven eten.” “Wat een gedoe allemaal.” “Ik heb daar geen tijd voor hoor.”

Het zijn een paar uitspraken die ik regelmatig hoor als ik vertel over wat ik allemaal eet en drink. En ik vraag me echt af, kan het deze mensen echt niets schelen wat ze eten? Of verschuilen ze zich achter het feit dat het volgens hun allemaal heel ingewikkeld en veel werk is?

Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, ik ben de laatste die daar wat over te zeggen heeft. Maar aan diegene die wel graag wil, maar gewoon niet weet hoe en waar te beginnen, wil ik heel graag zeggen dat het echt mogelijk is om je voedingspatroon te veranderen.

Het is echt niet zo ingewikkeld als het lijkt en als je eenmaal de smaak te pakken hebt, vraag je je af waarom je er niet veel eerder mee bent begonnen. Het is namelijk ook ontzettend lekker en veel gevarieerder.

Ik ben destijds cold turkey overgestapt naar een gezonder eetpatroon en zonder goede begeleiding was dat best lastig. Ik viel teveel af (ja ik had ook nooit gedacht dat ik daar een probleem van zou maken…) en wist toen natuurlijk nog niet alles wat ik nu weet over gezonde voeding en hoe je een maaltijd het beste kunt samenstellen.

Ik adviseer mijn cliënten dan ook om hun voedingspatroon stap voor stap aan te passen. Op die manier wordt het veel sneller een onderdeel van je leefstijl.

Wil je morgen de dag goed beginnen? Dit zijn mijn favoriete snelle ontbijtjes. Bereidingstijd: net zo snel als een boterham.

  • Kook een biologisch eitje en eet deze samen met een banaan en ½ avocado.
  • Bakje biologische geitenyoghurt met een beetje havermout, chiazaadjes, zonnebloempitjes en aardbeien.

Charissa Esselbrugge is oprichtster van Voedingsadvies Meppel en helpt mensen bij een gezonde leefstijl door middel van gezonde voeding. Ze heeft diverse diploma’s op het gebied van voeding en het begeleiden van mensen in hun leefstijl. Kijk voor meer informatie op Facebook of op de website van Voedingsadvies Meppel. Meer weten over de persoon achter dit artikel? Lees hier een interview met Charissa Esselbrugge.

Reacties