Groenmarkt is restaurant rijker: Ziezo

Eigenaar Harld Kuik.
Eigenaar Harld Kuik.
Foto: Stefan Klomp

Restaurant Ziezo uit Hoogeveen is uitgebreid met een locatie in Meppel. Aan de Groenmarkt hebben eigenaren Harld Kuik uit Emmen en Richard Spa uit Zwolle sinds kort de deuren geopend.

“Het is eigenlijk heel simpel. Je komt hier gewoon om uit eten te gaan zoals je dat vroeger deed”, zegt Kuik. “Alles is hier vers. We hebben een kleine Nederlands-Franse menukaart. Voor 24,95 euro heb je bij ons al een driegangenmenu. En als je een extra schaal groente of aardappels wilt, dan krijg je dat er gewoon bij.”

Bij ieder hoofdgerecht worden gebakken aardappels geserveerd. “Dat is het eerste wat wij iedere dag doen. ’s Middags begint de dag met verse groente snijden en aardappels schillen.”

Kleinschalig

Eind 2021 begon Kuik met het restaurant in Hoogeveen. Drie dagen later konden ze de deuren alweer sluiten. De eerste coronalockdown ging in. Zonder lockdowns is het restaurant in Hoogeveen nu anderhalf jaar running. De eigenaren zijn klaar voor een volgende stap: uitbreiding. “Dit kwam op ons padje. Dat konden we niet laten gaan.”

Ziezo zit in de Groenmarkt waar tot voor kort restaurant Groen, Eten en Drinken in zat. Er is ruimte voor 27 gasten binnen en 40 op het terras. Dat is perfect voor het concept van Ziezo.

Kuik: “In Hoogeveen kunnen we ruim zestig mensen kwijt, maar we vullen het restaurant altijd tot veertig klanten. Dat doen we met het oog op gastvrijheid. We blijven altijd even bij een tafeltje kletsen. Wij nemen graag de tijd voor onze gasten. Heb je meer gasten, wordt het al snel onpersoonlijker. Wij willen de gastvrijheid van vroeger weer doen herbeleven. Het moet tegenwoordig altijd zo gehaast.”

Uitbreiding

De twee zien aan de recensies die ze in Hoogeveen krijgen, dat het concept aanslaat. “Het loopt beter dan we eigenlijk hadden kunnen dromen. We verwachten dat het hier in Meppel ook gaat lopen.” Ze kijken alvast wat vooruit. “We willen ook zeker naar Emmen of Assen toe.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen