DOS'46 stelt Henk Jan Mulder aan als trainer voor komend seizoen, Friso Boode wordt assistent

16 feb 2022, 9:15 Sport
korfball g50d6a01c7 1920
Henk Jan Mulder en Friso Boode vormen vanaf het volgende seizoen het trainersduo van DOS’46. Mulder wordt hoofdcoach, Boode de assistent-coach. Met de twee nieuwe coaches wil DOS'46 weer onderdeel worden van de top vier van Nederland.
Henk Jan Mulder was tot eind vorig seizoen als coach verbonden aan Korfbal Leagueclub LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk. Daar was hij de laatste drie seizoenen als hoofdtrainer actief, het eerste seizoen als assistent. Eerder al was hij hoofdcoach bij Nic. uit Groningen en bij Drachten/Van der Wiel, waar hij ook de jeugdopleiding op poten heeft gezet. Mulder speelde in het seizoen 1989/1990 in het rood-zwart van Nijeveen.
Friso Boode is dit seizoen als staflid verbonden aan de selectie van LDODK, waar hij na het voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 stopte als speler. De grootste successen in zijn actieve carrière behaalde Boode bij TOP/LITTA, waarmee hij twee zaaltitels en één veldtitel pakte. Hij heeft met de Nederlandse ploeg een wereldkampioenschap en een Europees kampioenschap gewonnen.

'Eer'

"Ik vind het een eer om vanaf augustus hoofdtrainer bij deze prachtige club te mogen zijn", reageert Henk Jan Mulder. En ook Friso Boode klinkt enthousiast: "Een mooie uitdaging om DOS’46, met al zijn talenten, een stap verder te helpen in hun proces."
DOS'46 gaat in eerste instantie een samenwerking voor één seizoen aan. "Maar onze intentie is absoluut om voor de lange termijn met Henk Jan, Friso en de rest van de staf te bouwen aan nieuwe successen", zegt Harmen Tjeerdsma, bestuurslid topkorfbal bij DOS'46.

Kampioenspoule

DOS’46 plaatste zich vorige week voor de kampioenspoule, door in het laatste duel van de eerste fase een punt te halen bij TOP/LITTA. Daarmee heeft DOS’46 zich veilig gespeeld en heeft het nog een kans om de play-offs om het landskampioenschap te halen. Vlak voor ‘TOP uit’ kwam de hoofdmacht onder leiding te staan van interim-hoofdcoach Herman van Gunst, geassisteerd door Rick Wessel. Van Gunst startte aan zijn vijfde periode als hoofdcoach van DOS’46, nadat begin februari DOS’46 en toenmalig hoofdtrainer Edwin Bouman gezamenlijk besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.
herman van gunst
DOS’46 en trainer Bouman gaan per direct uit elkaar: Herman van Gunst maakt seizoen af
DOS’46 start de kampioenspoule, met daarin zes teams, met nul punten. De formatie van Van Gunst begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen nummer vier KZ/Thermo4U (vier punten). Wint DOS’46, dan houdt het kans op een plek bij de eerste vier en dus op de play-offs.