DOS’46 en trainer Bouman gaan per direct uit elkaar: Herman van Gunst maakt seizoen af

03 feb 2022, 9:00 Sport
herman van gunst
DOS'46 en trainer Edwin Bouman gaan per direct uit elkaar. Vorige maand maakte de korfbalvereniging nog bekend de samenwerking met Bouman na dit seizoen niet te verlengen. Daar is nu verandering in gebracht.
Zowel het bestuur als Bouman stelt vast dat er momenteel onvoldoende basis is om het seizoen op de gewenste wijze samen af te maken. Herman van Gunst, voormalig korfballer bij DOS'46, maakt het seizoen nu af voor de club.
img 4447
Edwin Bouman stopt na dit seizoen als trainer van DOS’46
Bouman was bezig aan zijn tweede seizoen in Nijeveense dienst. In zijn eerste seizoen reikte hij met DOS’46 1 tot de play-offs van de Korfbal League. Een kleine maand geleden besloot het bestuur van DOS’46 om het lopende contract met Bouman niet te verlengen. Op dat moment hadden beide partijen er vertrouwen in dat spelers en staf het seizoen op de best mogelijke manier zouden afronden. In de afgelopen weken zijn beide partijen erachter gekomen dat er onvoldoende basis is om op een goede manier verder te gaan, waarna DOS'46 en Edwin Bouman tot de conclusie zijn gekomen dat het beter is om direct een punt achter de samenwerking te zetten.

Turbulente periode

"Het is natuurlijk spijtig dat dit zo ver heeft moeten komen, maar op dit moment staat het belang van de club voorop", reageert Edwin Bouman. "Als ik daarvoor een stap opzij moet doen, dan doe ik dat graag." Ook het bestuur betreurt het. "Te meer omdat Bouman zich van begin af aan voor de volle honderd procent heeft ingezet voor onze vereniging", zegt bestuurslid Harmen Tjeerdsma. "Hij trad aan in een voor ons turbulente periode en heeft een belangrijke stap gezet in de wederopbouw van de selectie. Daar zijn we hem dankbaar voor en daar verdient hij ook de credits voor."
Van Gunst begint nu aan zijn vijfde periode als hoofdtrainer van DOS’46, waarmee hij in 2006 de Korfbal League won. Hij is tweemaal verkozen tot beste korfbalcoach van Nederland. Hij is ook trainer geweest voor Blauw-Wit (A), Blauw-Wit (H), Dalto en Spirit (V).

Kampioenspoule

DOS'46 speelt zaterdagavond in Sassenheim de uitwedstrijd tegen TOP/LITTA. DOS'46 moet in dit laatste duel van de eerste fase minimaal een punt pakken om als derde te kunnen eindigen en zo de kampioenspoule te bereiken.