Arianne Hartono sneuvelt in eerste ronde van Australian Open

17 jan 2023, 18:05 Sport
hartono poi21 4 51714012228
Arianne Hartono is er niet in geslaagd om te stunten op de Australian Open. De Meppelse verloor in de eerste ronde van Shelby Rogers, de nummer 53 van de wereld. Hartono staat op de 237ste plaats op de wereldranglijst.
Het is voor de 26-jarige tennisster de tweede keer dat ze meedoet aan de Grand Slam. En dat is voor de tweede keer de Australian Open. Net als vorig jaar wist ze zich te kwalificeren via het kwalificatietoernooi. Tijdens de kwalificaties versloeg ze twee keer een speelster die zo'n honderd plekken hoger staat. Maar Rogers is een greep te hoog voor Hartono.

Voorsprong in tweede set

De Amerikaanse breakt de vijfde game naar een 3-2 voorsprong, maar Hartono breakt direct terug naar 3-3. Vervolgens breakt Rogers weer, en die voorsprong houdt ze vast. Ze wint de eerste set met 6-4.
Ook in het begin van de tweede set is het stuivertje wisselen met breakpunten. Hartono komt zelfs op een 3-1 voorsprong, waarna ze met haar eigen servicebeurt 4-1 van kan maken. Maar in die set maakt Hartono vier fouten, en weet ze een keer te scoren met haar forehand. De game is dus voor Rogers. De volgende vier games zijn ook voor haar, en haar eerste matchpoint is meteen raak.

Sportvrouw van het jaar

Arianne Hartono is een van de genomineerden om Sportvrouw van de gemeente Meppel te worden. Op 26 januari wordt tijdens het Sportgala in schouwburg Ogterop de winnaar bekendgemaakt.
arianne hartono
Dit zijn de genomineerden voor het sportgala