Intechneau MTB Marathon Ruinen afgelast: te nat in het bos

MTB Marathon.
MTB Marathon.
Foto:

Ruinen – WTC Ruinen heeft de Intechneau MTB Marathon Ruinen afgelast. De mountainbiketocht zou zondag 3 maart voor de 23e keer georganiseerd worden. Tijdens de laatste route controle kwamen de routemakers tot de conclusie dat de tocht niet door kan gaan. Er staan hele bos- en heidepercelen onder water.

Op verschillende plaatsen op de mountainbikeroutes van Ruinen, Dwingeloo en Havelte staat het water soms 20 cm tot 30 cm hoog. De aanpassingen die eventueel mogelijk zijn, doen veel afbreuk aan de mooie route. Er komen dan teveel asfalt, sintelpaden en brede zware zandpaden in de route en dat is niet de bedoeling van deze mountainbike tocht.

Behoorlijk stuk gereden

Vooral de paden in Ruinen en Dwingeloo waar 500 deelnemers langs komen zullen behoorlijk stuk gereden worden. WTC Ruinen is blij met het gebruik van de privé gronden die één dag per jaar opengesteld worden. Ook de medewerking van het Nationaal Park Dwingelderveld en Defensie Havelte stelt de organisatie zeer op prijs. Deze grondbezitters zullen niet blij zijn met de schade die achterblijft. Ook de werkgroepen die wekelijks bezig zijn om de mountainbikeroutes goed en veilig berijdbaar te houden zullen daar teveel herstelwerkzaamheden hebben.

‘We willen graag een mooi evenement organiseren zodat deelnemers, vrijwilligers en niet te vergeten de grondeigenaren er met een tevreden gevoel erop terug kunnen kijken. Om ook de komende jaren weer een MTB tocht  te kunnen en mogen organiseren, lijkt het ons verstandiger om dit jaar de tocht niet door te laten gaan’, aldus Jan Koster van WTC Ruinen.

Volgend jaar is de Intechneau MTB Marathon Ruinen op zondag 2 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen