Dubbel verlies Blue Devils

Met nog zes wedstrijden te gaan in de overgangsklasse waren de punten dit weekend hard nodig voor Blue Devils om te handhaven in deze klasse. Echter konden de honkballers van Blue Devils geen vuist maken in de twee gespeelde wedstrijden dit weekend tegen Sparks uit Haarlem.

Zaterdag was de uitwedstrijd in Haarlem die tot de achtste inning in het voordeel van Blue Devils was met een 4-2 voorsprong. In de gelijkmakende achtste inning kwam Sparks terug tot 4-4 en door een verkeerde beweging van de pitcher ( Balk ) kon Sparks in de negende inning het winnende punt binnen lopen. Eindstand 5-4 voor Sparks. Blue Devils had 8 hits tegenover 10 voor Sparks.

Pitchers voor Blue Devils waren Dyron Juaquin en Jop Strick en beiden gooiden ze 153 ballen waarvan 81 strikes, verder hadden ze 1 keer drie slag en 6 keer vier wijd.

Zondag was in een zonovergoten Meppel de return tussen beide teams. Sparks liet er geen gras over groeien en sloeg de ene na de andere hit het veld in wat resulteerde in een 0-6 achterstand voor Blue Devils na vier gespeelde innings. In die gelijkmakende vierde inning kon Blue Devils wat terug doen door twee keer te scoren maar uiteindelijk bleken dit de enige twee punten van de middag te worden voor de Devils.

Sparks had er wel erg veel zin in en bleef de ballen er goed doorheen slaan en Blue Devils grossierde ( zoals wel vaker dit seizoen ) in hoog geslagen ballen die de fielders van Sparks makkelijk konden vangen. De overwinning van Sparks 2-12 was dan ook zeer verdiend en na acht gespeelde innings kwam de wedstrijd ten einde vanwege de mery-rule ( 10 punten verschil ).

Het aantal honkslagen toont goed aan waar het verschil deze wedstrijd zat, Sparks had er zestien tegen Blue Devils zes. Blue Devils gebruikte deze wedstrijd 4 pitchers en gezamenlijk gooiden ze 153 ballen waarvan 82 strikes. Verder gooiden ze 1 keer drie slag en 7 keer vier wijd.

Volgende week speelt Blue Devils de dubbel tegen BIOSILK Quick Amersfoort, zaterdag uit en zondag 16 augustus om 14.00 uur de thuiswedstrijd.

Reacties