Geen Wimbledon voor Arianne Hartono na verlies in kwalificatie

Arianne Hartono.
Arianne Hartono.
Foto: WikiMedia / si.robi

Tennisspeler Arianne Hartono uit Meppel gaat dit jaar niet haar singledebuut maken op Wimbledon. De eerste kwalificatieronde is het eindstation voor Hartono, die nog net in de top 200 van de wereld staat.

In die eerste ronde trof ze Yanina Wickmayer uit België, de nummer zeventien van de plaatsingslijst voor de kwalificaties. En zij is bepaald geen kleine naam. De 33-jarige Wickmayer behaalde in 2011 haar beste resultaat op Wimbledon, toen ze de vierde ronde haalde. Haar beste prestatie op een Grand Slam is de halve finale van de US Open in 2009.

Vorig jaar keerde Belgische terug op het tennisveld nadat ze moeder is geworden. Ze wist zich toen te kwalificeren voor Wimbledon, waar ze de tweede ronde haalde. Momenteel is ze de nummer 111 van de wereldranglijst.

Wickmayer won in twee sets van Hartono: 6-4 en 6-3. Hartono heeft twee keer meegedaan aan een Grand Slam. Dat was zowel vorig jaar als dit jaar aan de Australian Open. Beide keer verloor ze in de eerste ronde. Vorig jaar deed ze wel mee het dubbeltoernooi van Wimbledon, met Demi Schuurs haalde ze de tweede ronde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen