‘Geweldig om te zien dat iedereen heeft genoten van de Meppel City Run’

Foto: Meppel City Run / Leo de Harder

“Het was geweldig om te zien dat iedereen heeft genoten van deze sportieve dag”, blikt Wiebo Walstra, voorzitter van de Meppel City Run, terug op gisteren. Toen liepen 2500 hardlopers door Meppel tijdens de Meppel City Run.

“Er hing een gemoedelijke feestelijke sfeer in de stad.” Het was de jubileumeditie van het evenement, dat voor de tiende keer werd gehouden. De deelnemers konden meedoen aan verschillende onderdelen: G-run, SNS kidsrun en de 4 of 8 Engelse mijl.

Niet alleen tijdens de SNS kidsrun en G-Run werd er enthousiast aangemoedigd. Ook de deelnemers aan de 4 of 8 mijl merkten het enthousiasme, zegt Walstra. Zo maken de bewoners van de Ambonstraat en het Zuideinde in hun straat al jaren een feestje van de Meppel City run. De nieuwe straten van dit jaar, Catharinastraat, Wilhelminastraat en Prinses Margrietlaan, deden hier niet voor onder en deden er alles aan om de renners naar de finish te helpen.

G-Run en kidsrun

De jongste jeugd liep mee met de 200, 1000 of 2000 meter van de SNS Kidsrun. “Het is geweldig om te zien dat zowel kinderen als ouders met zoveel plezier bewegen. Sommige kinderen staan er gespannen bij, anderen genieten vooral van alle aanmoediging onderweg”, vertelt Hans Westenbrink namens de organisatie.

Net als voorgaande jaren was de SNS Kidsrun ook een sponsorloop. Dit jaar werd er opnieuw gelopen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met behulp van dit fonds wordt sporten mogelijk gemaakt voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd er een cheque ter waarde van 1.157,35 euro overhandigd aan dit fonds.

Wiebo Walstra kijkt zeer tevreden en trots terug op de 10e editie van de Meppel City Run. “We zijn super dankbaar voor alle vrijwilligers met wie we dit event tot een succes maken. Dat enthousiasme voor dit evenement is de sleutel tot het succes. En als loper merk je dat. Wij vonden het wederom een feestje.”

Uitslagen

Jacelyn Gruppen won de 4 mijl bij de dames, Finn van Pijkeren deed dat bij de heren. De 8 mijl werd een prooi voor Marrijtje Molenhuis en Alwin Heijting.

Complete uitslagen zijn terug te vinden op www.meppelcityrun.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen