Rugbyclub The Black Panthers verliest allereerste wedstrijd: ‘Geweldige stap gezet in onze korte geschiedenis’

The Black Panthers, in het grijs, speelde de allereerste wedstrijd.
The Black Panthers, in het grijs, speelde de allereerste wedstrijd.
Foto: Erik Graafland

Rugbyclub The Black Panthers uit Meppel heeft de eerste wedstrijd sinds de oprichting van de club gespeeld. In Groningen oefende de Meppeler rugbyclub tegen The Lady Bears.

De vrouwenrugbyvereniging werd vorig jaar opgericht door een vriendinnengroep. De meiden willen met The Black Panthers het vrouwenrugby op de kaart zetten. Op het veld van MSC wordt iedere maandag- en woensdagavond getraind. Sinds kort wordt er ook training gegeven voor kleuters, op de zaterdagochtend.

Verlies

De eerste wedstrijd van The Black Panthers werd wel verloren. Voor een flink aantal dames was deze wedstrijd echter ook meteen de allereerste rugbywedstrijd. “Deze dames moesten duidelijk even wennen”, laat de vereniging weten. Omdat de dames uit Meppel kampten met wat blessures, speelden er ook dames mee van andere rugbyclubs. Dat leidde ertoe dat de ploeg ook wat moeizaam in het spel kwam.

Maar na een lastig begin, begon het toch te draaien bij The Black Panthers. In korte tijd scoorde de ploeg twee try’s en een conversie. Nadat er een try is gescoord, krijgt het team kans om de bal daarna tussen de palen te trappen. Een try levert 5 punten op, de conversie 2.

Groningen is meer ervaren

Toch mocht deze opleving niet baten. Ze kwamen tekort tegen de meer ervaren dames uit Groningen, al moesten de Groningers het fysiek afleggen tegen het Meppeler team. Aan het einde van de wedstrijd liep door vermoeidheid bij the Black Panthers en de snelheid van the Lady Bears uiteindelijk de score snel op naar 83-12. Er werd dus na de twee try’s en conversie niet meer gescoord.

“Toch kijken de dames uit Meppel tevreden terug op de wedstrijd. De nieuwe, onervaren dames bleven overeind en beleefden hun eerste wedstrijd overduidelijk met plezier. Als team zetten zij een geweldige stap in hun korte geschiedenis”, aldus de coach Erik Graafland.

Lees ook:
Rugbyclub the Black Panthers is nieuw in Meppel: ‘We kunnen al een volledig damesteam samenstellen’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen