Arianne Hartono uit Meppel plaatst zich voor Australian Open

Foto: Unsplash

Arianne Hartono uit Meppel heeft zich geplaatst voor de Australian Open. Het is de eerste keer dat de 25-jarige Hartono zich plaatst voor een Grand Slam.

In de laatste kwalificatieronde voor de Australian Open versloeg ze de Duitse Jule Niemeier. Zij is de nummer 17 van de plaatsingslijst voor de kwalificaties en de nummer 130 van de wereld. Hartono staat op de 191ste positie.

Hartono won met ruime cijfers de eerste set: 6-1, maar verloor de tweede set met dezelfde cijfers. In de derde set was het stuivertje wisselen, totdat Hartono bij 3-2 haar tegenstander brak en naar 4-2 voorsprong ging. Vervolgens brak Niemeier terug, maar ook Hartono brak weer. Bij 5-3 mocht ze serveren voor de wedstrijden. Ze kwam die set tot 40-0 en had drie matchpoints. Twee werden er nog weggewerkt door Niemeier (22 jaar). Maar na een misser bij Niemeier, ging de game en dus de wedstrijd naar Hartono.

De Australian Open begint maandag. Hartono, oud-leerlingen van CSG Dingstede, moet in de eerste ronde tegen Amanda Anisimova uit de Verenigde Staten spelen. Anisimova is de nummer 61 van de wereld. In 2019 haalde ze de vierde ronde van de Australian Open.

Lees ook:
Arianne Hartono wint ook tweede kwalificatieronde en is één partij verwijderd van Australian Open

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen