Gestolen trailer uit Rogat teruggevonden in Polen

Foto: Unsplash

Een vrachtwagentrailer die vorige week is gestolen in Rogat is in Polen teruggevonden. Daar heeft de politie de trailer veiliggesteld, en kan de trailer opgehaald worden.

Vorige week maandag is in Rogat een koeltrailer van AB Texel Fresh Transport gestolen. De trailer was die dag rond 03.30 uur voor het laatst gezien in de buurt van Klazienaveen. Daarna is het GPS-systeem in de vrachtwagen uitgezet.

Op camerabeelden is te zien dat er een oude Volvo-truck voor de trailer stond. Het kenteken van deze truck is onbekend.

Oproep sociale media

AB Texel Group deed op sociale media een oproep om uit te kijken naar de trailer, met een foto van een vergelijkbare trailer. Al achtte het bedrijf de kans groot dat de bestickering op de trailer al was weggehaald. De post is een paar duizend keer gedeeld, en met succes.

Een paar dagen later spotte een chauffeur van een bedrijf uit Joure de vrachtwagentrailer, waarvan het kenteken wel was gedeeld. De chauffeur belde AB Texel Group, waarna het bedrijf de politie inschakelde.

AB Texel Group

AB Texel Group vervoert onder meer aardappelen, meel, veevoer, zuivel en gekoelde voedselproducten. Het bedrijf beschikt over ongeveer 1000 vrachtwagens en 1350 trailers. Het rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittanniƫ, Frankrijk en Polen. In Nederland heeft het onder meer een vestiging in Heerenveen en Lelystad.

Reacties

Cookieinstellingen